Welkom

  

Bij deze wil ik mij even voorstellen als website beheerder van de site Country Noord. Mijn naam is Jan van der Veen 62 jaar en getrouwd. Ik was altijd, en ben dat nog, een trouwe bezoeker van de Bluegrass - Folk en Rootz avonden die hier in het noorden plaatsvinden.

In 1990 ben ik echter met de Country in aanraking gekomen, wat toen populair begon te worden. Mijn vrouw is toen met Linedance begonnen en ik met de fotografie op de avonden met live music. We gingen dan ook het land door naar vele evenementen, wat we steeds zeer plezierig vonden vanwege de ongedwongen sfeer die er altijd heerste.

Door de vele bezoeken en onze aanwezigheid kom je met veel mensen in contact wat altijd prettig was. Dat heeft er destijds toe geleid dat je voor

veel mensen iets ging betekenen zoals Countrygazette e.a.

Na enkele jaren voor countrygazette te hebben geschreven, die helaas is gestopt, heb ik mijn verslagen en foto's geleverd aan diverse site's zoals Country-Magazine.nl en Bullitcountry en nog steeds voor B/Nl naar alle tevredenheid.

Tevens heb ik vele jaren bij de Borderline Festivals gezeten en heb daar het Borderline Outdoor opgezet. Ook verleende ik mijn diensten bij het Floralia Country Festival in Oosterhout, maar door de malaise in de Country en mijn ziekte ben ik daar mee gestopt.

Voor enkele jaren terug had ik al de bedoeling om met een bescheiden site te beginnen, Wat ik als een nieuwe uitdaging zie. U komt hier verslagen en foto's van o.a. festivals en optredens tegen. Ik probeer dan ook als verslaggever u op de hoogte te houden van alles wat met country folk roots bluegrass te maken heeft.

 

Muziek is altijd al mijn grootste hobby geweest en ben opgegroeid met de Rock en Roll, en volgde toe in die tijd de band de Rocking Tigers op de voet. Door mijn werkzaamheden als zeeman en daarna als touringcarchauffeur cq vrachtwagen chauffeur is er veel van de muziek aan mij voorbij gegaan in die jaren.

Nadien ben ik al vele jaren een

liefhebber van pure Country en Bluegrass Folk en Rootz muziek,en heb die passie weer opgepakt en geniet er alle dagen van. Daarom wil ik dan ook mijn passie delen met de vele muziek liefhebbers die er zijn. Het line dansen heeft niet zozeer mijn belangstelling meer aangezien daar een grote verschuiving in de muziek keuze is . Daarom wil ik mij ook meer gaan inzetten voor de artiesten die pure country muziek brengen.Wel blijf ik het Live gebeuren in de country volgen,zoals live country avonden en festivals.

Luister concerten hebben mijn voorkeur,en bezoek ze zo veel mogelijk. Het geeft je een fijn en rustig gevoel en dan de gezellige sfeer die er altijd heerst. De luister muziek is steeds meer in op komst en als je het één keer meegemaakt hebt dan wil je niet anders meer.

Alle verslagen die geschreven worden berusten op waarheid en de bevindingen die ik daar in tegen kom. Er is mij geleerd mijn ogen en oren goed te gebruiken om een mooi verslag te kunnen maken.

Tevens kunt u u nieuws, agenda punten en cd presentaties aan ons doorgeven.

Met vriendelijke groet
Jan van der Veen

 

 Email. countrynoord@hotmail.com


Login
top next »


Alle rechten © Country Noord. Technische realisatie: http://www.brinkhost.nl, 2011