Verslagen

 

Moonshine Line Dance Festival Schijf

 

Vorig jaar vond de eerste Country Festival plaats op Camping De Witteplas te Schijf .

Het is ons vorig jaar goed bevallen en we hebben toen ook maar gelijk geboekt voor het festival in 2014. Het festival terrein bevindt zich in de bosrijke omgeving van de Camping.

Voor ons een reden om ook dit jaar er weer heen te gaan want men had weer een mooi programma samengesteld.

. Dus zijn we al vroeg die kant op gereden om ook nog een bezoek te brengen aan de stad

Antwerpen.

De volgende dag op de camping aangekomen bleken we de eersten te zijn maar al snel kwam

 de tweede camper de camping op rijden. Vrijdag is meestal de dag waarop de grote intocht van campers en caravans plaats vindt.

Inmiddels was de vrijdag aangebroken en was het al lekker warm, dit beloofd dus een mooie warme dag te worden. S,avonds is er een DJ aanwezig in de kantine en kunnen de linedancers zich al voorbereiden op een mooi linedance weekend. Dus s,avonds even naar de kantine toe om te kijken, Het was al lekker druk en er werd al druk gedanst tot in de late uurtjes.

De zaterdag was inmiddels aangebroken en de zon scheen al lekker maar toch dreven er wel donkere wolken langs en konden we wel eens buitje gaan verwachten. Het liep inmiddels tegen één uur de tijd waar op de Belgische band Neveda de eerste klanken lieten horen. De eerste dancers gingen richting de mooie dansvloer en begonnen aan hun eerste pasjes. Nevada is een band die vele stijlen als country en texmex nummers weet te brengen.

Ik heb de band al enkele malen mee gemaakt in het noorden van het land en wist dus al wel wat men kon verwachten. Een band die de linedancers weet te vermaken en waar de luisteraars van hebben genoten. Het was inmiddels al druk geworden en het publiek stroomde nog steeds toe. Het was gelukkig nog steeds droog, maar de voorspellingen voor het weekend waren bar en boos.

 Ook waren er een tal van standhouders aanwezig die hun waar presenteerden aan het publiek, ook aan de kleintjes was gedacht zij konden zich vermaken aan enkele speel toestellen.

 Het liep al tegen het eind van de middag, tijd voorde inwendige mens wat bestond uit een heerlijke Indische maaltijd namelijk Bami Rames Speciaal. Dit ging er in als koek, een goede Chinees daar in Schijf. Om zes uur was de tijd aangebroken en kon men genieten van de band Terry White die hun eerste klanken liet horen. Deze topband is niet meer weg te denken op de vele festivals. Hun muziek galmde over het terrein en met een volle dansvloer vermaakte men het publiek. De band speelde zowel linedansnummers en nummers van hun eigen repertoire. In de pauze ben ik even naar de band en de zangeres toe gelopen om haar een dikke knuffel te geven van Robbie waar ze een week later gaan optreden. Ze speelden door tot in de late uurtjes naar alle tevredenheid van het publiek.

 Het is de hele dag en avond droog gebleven met een heerlijke temperatuur.Tijd voor onze nachtrust, dit mocht echter niet zo zijn want de plaatselijke jeugd had een disco avond in de kantine. Wat hebben wij hier van genoten tot half drie in de nacht was het van boem boem boem maar wij zijn toch uiteindelijk in slaapgevallen.

 

Zondag

Door het gekletter op de auto was ik deze morgen op tijd wakker, en ben even buiten gaan kijken wat voor dag het zou het worden. Op dat moment passeerde er nog een klein buitje maar geleidelijk aan werd het droog. Ik wou in de late middag weer richting huis, maar de tent was nat en die wou ik wel graag droog mee. Alvast maar aan het opruimen gegaan van wat ik niet meer nodig had, dit ging door tot er niets meer te opruimen viel. In de verte 

hoorde ik de klanken van het duo Cockroachkillers uit België. Dus ben ik even die kant opgelopen en zag mensen op het podium staan, het was een duo bestaand uit een zangeres en een mannelijke persoon die de gitaar en de keyboard bespeelde.

De eerste set die men speelde waren uitsluiten linedance nummers dus daar konden de linedancers goed mee uit de voeten.

 Ik had eigelijk liever ook wat meer Country nummers gehoord maar helaas zat dat er niet in. Hun eerste set zat er op en er werd  gewisseld met de band Con Nected. Ook zag ik Reynd lopen met bloemen in een emmer, dus dacht ik die zouden wel op het eind van de middag overhandigd gaan worden aan de artiesten. Na een rondje over het festivalterrein kwam ik voor bij de catering dus tijd voor een consumptie. Een heerlijk koud pilsje, ik keek naar het podium waar de band Con Nected al een tijdje klaar stond maar nog geen noot hadden gespeeld.

 Tot dat ik Martin de presentator op het podium zag staan die Con Nected toespraak en hun in de bloemen zette. Het was al enige tijd bekend dat het Trio dit jaar twaalf en half jaar bestaat en dat was dus deze dag in Schijf. Na dit gebeuren klonk hun eerste nummer over het festivalterrein. Deze band weet zowel de linedancers als de luisteraars te vermaken met hun aanstekelijke muziek waaronder mooie Texmex nummers voorbij kwamen. Het is een geliefd Trio die veel in het noorden te vinden zijn. Ze hadden daar op de zaterdagavond nog opgetreden en nu de zondag dus in Schijf, maar volgend weekend weer in het noorden op het R&G Festival.

 Het was een mooie muzikale middag waarbij de beide muziek groepen elkaar na iedere set afwisselden. Ook de opkomst was dit jaar weer groot te noemen, maar ik had wel meer mensen uit Belgie verwacht.

 Ook de groep uit Bergentheim uit Overijssel was aanwezig, men ziet hun altijd veel op grote festivals maar ook gewoon op een linedansavond. Het festival terrein was weer leuk ingericht met vele standhouders enkele oude landbouw machines en een heuse Tippy.

 In de Tippy huisde een Indiaan die de naam Poldie droeg, geheel in stijl en met paard reed hij over het festival terrein en had veel bekijks.

 Ook de organisatie had flink uitgepakt, men heeft een nieuwe campingveld aangelegd met alle voorzieningen, door de grote opkomst werd hier ook gebruik van gemaakt daar het eerste veld al vol stond. Ook had men een grote tent opgezet met een grote dansvloer en een podium. Ook had men zitjes gemaakt onder partytenten tegen de regen en de hete zon, die gelukkig de hele dag heeft geschenen. Terugkijkend was het een geslaagde festival waar ook de organisatie zeer tevreden over was. Ik kan u alvast mededelen dat er ook voor volgend jaar op 26,27 en 28 Juni weer een Festival gepland staat. Bij deze wil de organisatie bedanken voor een mooi en geslaagde festival die helemaal vlekkeloos verliep.

Jan van der veen

 

 Martyn Joseph. Spijkerboor Vrijdag 4 februari 2011
(Foto's zie Foto Album)
Deze protestzanger was weer eens in Nederland en kon er natuurlijk niet omheen ook deze keer
naar Spijkerboor te komen.
Voor mij is dit een nieuwe vorm om kennis te maken deze soorten muziek die hier gebracht worden.
Was hier al enkele malen eerder geweest en heb genoten van de artiesten die reeds eerder hebben
opgetreden. Het heeft mijn aandacht getrokken om de stijlen te beluisteren in de gezellige
huiskamer van Cafe 't Keerpunt.

Dus op tijd aanwezig om een zitplaats te bemachtigen, want dit soort concerten trekt namelijk
een ander soort publiek dan wat men met een countryconcert kan verwachten.
Onder het genot van een kop koffie druppelde langzaam het publiek binnen en dat terwijl
Martyn met de soundcheck bezig was met een drietal gitaren die hij bij zich had.
Tegen negen uur was de huiskamer reeds volgestroomd en waren de zitplaatsen al bezet.
De laatkomers moesten dan ook staan.

Na een korte inleiding van Willem klonken de eerste klanken door de zaal en was het een genot om naar deze heerlijke stem
van Martyn te luisteren.
Eigenlijk is Martyn  meer een protestzanger met een grote intensiteit.
Zo liet hij de mensen in zijn songs dan ook voelen over wat de mensen elkaar soms kunnen aandoen.
Het is een man met een ijzersterke stem wat een lust voor het oor was, het hield de mensen bij de les en ze genoten volop.
Het is een persoon die je kan vergelijken met Bruce Springsteen wat Martyn duidelijk aan het publiek liet weten met zijn songs.
Na ieder nummer was het dan ook klappen geblazen en de bekende nummers werden uit volle borst meegezongen.
Het was voor mij weer een genot om van deze ras artiest te genieten.
Hoe hij de gitaar wist te bespelen wat al een genot op zich zelf was.
En als je dan zo heerlijk tot in de late uurtjes zit te genieten krijg te je horen dat het zijn einde nadert.
Deze avond vloog voorbij, maar natuurlijk dit ging niet gepaard zonder dat er enkele toegifts werden gebracht.
Toch kan ik u mededelen dat deze Singer/Songwriter volgend jaar in Februari terugkeert naar het Keerpunt.
Ook bij deze wil ik de organisatie bedanken voor de gastvrijheid, en het aanwezige publiek die hebben genoten van deze artiest.

Login
« prev top next »


Alle rechten © Country Noord. Technische realisatie: http://www.brinkhost.nl, 2011