Roots

 

 

 

 

**** Persbericht****

Intro

Slim Cessna’s Auto Club komt woensdag 24 mei VanSlag op stelten zetten. Het wordt misschien wel het meest enerverende ROTR concert over 2017. Brandende ruïnes en gebroken glas, Slim Cessna’s Auto Club lijkt wel een wilde folkband te paard. Maar niets is minder waar. Deze band heeft in alle gekte alles onder controle met een uitstekende instrumentatie, sublieme samenzang en een geweldige show.
 
Verhaal
 
Slim Cessna’s Auto Club komt uit Denver, Colorado, uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten, iets boven Nieuw Mexico. Waar het leven net wat sneller gaat, de temperatuur wat hoger oploopt en de emoties gelijke tred houden. Al sinds 1992 draait de band mee en overal mogen ze uitverkochte zalen verwachten voor hun energieke shows. Was het oorspronkelijk ‘cowpunk’ wat Slim Cessna en zijn trawanten maakten, tegenwoordig heet dat eufemistisch ‘gothic country’.
 
De vijf mannen en één 
vrouw spelen zich het zweet voor ogen met hun apocalyptisch aandoende countrypunk, doorregen met allerlei quasi-religieuze referenties. Maar er zit ook americana, blues, soul, punk en gospel in hun spel, dat op een Pogues-achtige wijze bijna altijd opgewekt en vrolijk klinkt. Onder alle gekte die de leden maken zit een prima band die live erg goed klinkt met goede muziek en het nodige absurdisme.
 
De dubbele spil in het illustere gezelschap wordt gevormd door de graatmagere zangers Slim Cessna en Jay Munly. De twee vullen elkaar aan en jutten elkaar op, terwijl ze ondertussen de meest vreemde liedjes staan te zingen. Het gezelschap dat een verpletterende live reputatie bezit moet liefhebbers van Elliott Brood, The Handsome Family, Reverend Horton Heat, O’Death, Legendary Shack Shakers en The Gun Club en 16 Horsepower zeker aanspreken.


De bandbezetting is: Slim Cessna zang, Jay Munly zang, gitaar en banjo, Rebecca Vera pedal steel en piano, Eric Heming gitaar en banjo, Ian O’Dougherty bas en Andrew Warner drums.

Als Slim Cessna op visite komt wordt het een feestje. We zagen het vorig jaar nog in Vera en enige tijd later op Ramblin Roots. We zijn trots dat de volgende bij VanSlag in Borger is. Het belooft een mooie avond!

 

**** Persbericht****

Concert The Fugitives (CA) vrijdag 19 mei 21:00 Roots on the Road in VanSlag Borger.
 
Intro, biografie

 
Frontmannen zanger/dichter Brendan McLeod en zanger/schrijver/acteur Adrian Glynn balanceren met hun indie-folk op de grens van folk en gesproken woord. Hun werk is een vakkundige missing link tussen Leonard Cohen en The Pogues. Maak kennis met deze boeiende band. Niet alleen voor fans van folky music maar zeker ook voor de literaire liefhebbers een must beleave!

Verhaal
 
The Fugitives, het Indie-Folk Collectief uit Canada (Vancouver Based) komt vrijdag 19 mei naar Roots on the Road in VanSlag Borger. In een roterende cast speelt de band onder aanvoering van Adrian Glynn en Brendan McLeod overwegend akoestische muziek, maar wel met een ongekende geestdrift en power. Adrian Glynn en Brendan McLeod zijn twee waanzinnig goede muzikanten die  de combinatie van muziek en woorden tot kunst verheffen. Met hun medemuzikanten bewegen zij zich op het breukvlak van singer- songwriting en poëzie en dichtwerk zoals we dat kennen van TS Eliot en Allen Ginsberg. Declameren van teksten in Close Harmony zang en begeleid en ondersteund door een uitstekende instrumentatie.
 
Het concert van The Fugitives bij Roots on the Road in VanSlag begint om 21.00 uur. 


****Einde persbericht****
  

 

 

 

TakeRoot is het jaarlijkse feestje voor iedereen die rootsmuziek en americana een warm hart toedraagt. Acht uur lang staat op vijf podia een fijne mix van gevestigde namen en nieuwe ontdekkingen. Oude rotten, jonge honden en alles ertussenin. Singer-songwriters waarbij je een speld kunt horen vallen en rauw beukende bands. Je hoort het allemaal op TakeRoot. En dit jaar gooien we er een feestelijk schepje bovenop, want TakeRoot bestaat 20 jaar! De eerste vijf namen staan op het affiche: Jason Isbell and the 400 Unit, The Como Mamas, Jesse Dayton, Tift Merritt en Levi Parham.

Houd de website van TakeRoot in de gaten en volg ons op social media voor de meest actuele informatie over TakeRoot 2017.

 

 

 Vrijdag 19 Mei

 

The Fugitives, het Indie-Folk Collectief uit Canada (Vancouver Based) komt vrijdag 19 mei naar Roots on the Road in VanSlag. In een roterende cast speelt de band onder aanvoering van Adrian Glynn en Brendan McLeod overwegend akoestische muziek maar wel met een ongekende geestdrift en power; Fugitives is een nieuwe speelstijl van koperen hoorns en kamermuziekachtige vioolklanken.

Adrian Glynn en Brendan McLeod zijn twee waanzinnig goede muzikanten die  de combinatie van muziek en woorden tot kunst verheffen. Met hun medemuzikanten bewegen zij zich op het breukvlak van singer- songwriting en poezie en dichtwerk zoals we dat kennen van TS Eliot en Allen Ginsberg. Declameren van teksten in Close Harmony zang en begeleid en ondersteund door een uitstekende instrumentatie. In Duitsland en vooral Engeland heeft de band al aardig wat credits opgebouwd, vooral op festivals met een literaire inslag.

De voordrachten en het zingen van de bandleden is de missing link tussen Leonard Cohen, The Poques en de onsterfelijke rapper Shorty Shitstain. De meerstemmige zang is sensationeel met duizelingwekkende Arcade-Fire achtige crescendo’s, vol parallelle melodieën, complexe harmonieën en emotie. The Fugitives speelt heel verrassend met een verscheidenheid aan muziek en woord in diverse stijlen. Folkmuziek die baadt in de performance van voordracht en poezie. Het aanschouwen en beluisteren van deze bijzondere kunstenaars is een traktatie van absolute topklasse. 

Naast het feit dat Glynn en McLeod fantastische muzikanten zijn, hebben zij een groot aantal andere artistieke talenten die zij actief nastreven. Kruisbestuiving en verbanden in de kunst, zoals je wilt. Brendan McLeod is een bekroond schrijver en voormalig ‘Canadees SLAM Poëzie’ kampioen, terwijl Adrian Glynn een hardwerkende acteur is die lovende kritieken kreeg voor zijn rol in ‘Chelsea Hotel’. Het toneelstuk dat gebaseerd is op de liederen en gedichten van Leonard Cohen.

Voor de werkelijk wonderschone plaat ‘Everything Will Happen’ ontving The Fugitives de Canadese Folk Music Award nominatie voor het opzoeken van de grenzen van de hedendaagse roots muziek. Deze zomer/herfst werkt The Fugitives aan een nieuwe plaat die met de Europese tour in mei gepresenteerd gaat.

Podium Vanslag Borger

 

 

24.Mei

Slim Cessna’s Auto Club komt woensdag 24 mei VanSlag op stelten zetten. Het wordt misschien wel het meest enerverende ROTR concert over 2017. De band komt uit Calorado en draait al sinds 1992 mee. Was het oorspronkelijk ‘cowpunk’ wat ze maakten, tegenwoordig heet dat eufemistisch ‘gothic country’. Brandende ruïnes en gebroken glas. Slim Cessna’s Auto Club lijkt wel een wilde folkband te paard. Op hol geslagen, het kan niet beter.    

Onder alle gekte die de leden maken zit een prima band die live erg goed klinkt met goede muziek en het nodige absurdisme. De 5 mannen en een vrouw spelen zich het zweet voor ogen met hun apocalyptisch aandoende countrypunk doorregen met allerlei quasi-religieuze referenties. Maar er zit

 ook americana, blues, soul, punk en gospel in hun spel dat op een Pogues-achtige wijze bijna altijd opgewekt en vrolijk klinkt. We zagen ze vorig jaar nog in Vera en enige tijd later op Ramblin Roots.

De dubbele spil in het illustere gezelschap wordt gevormd door de graatmagere zangers Slim Cessna en Jay Munly. De twee vullen elkaar aan en jutten elkaar op, terwijl ze ondertussen de meeste vreemde liedjes staan te zingen. Ze tappen zo ongeveer uit hetzelfde vaatje als The Gun Club en Sixteen Horsepower deden.Het gezelschap dat een verpletterende live reputatie bezit moet liefhebbers van Elliott Brood, The Handsome Family, Reverend Horton Heat, O’Death, Legendary Shack Shakers en 16 Horsepower zeker aanspreken.

De bandbezetting is: Slim Cessna, zang, Jay Munly, zang, gitaar en banjo, Lord Dwight Pentacost, gitaar, Rebecca Vera, pedal steel en piano, Todd Moore, drums, Daniel Grandbois, bas. De laatste twee namen kunnen variëren.

Als Slim Cessna op visite komt wordt het een feestje. Het belooft een mooie avond.

 

 Donderdag 1 Juni

The Hackensaw Boys komen donderdag 1 juni naar Roots on the Road in Coco Maria Veenhuizen voor een open air podium optreden op de binnenplaats tussen schuur en koetshuis. Het is de mooiste speelplek die wij ons kunnen wensen voor de band die tijdens haar optreden al snel de vloer opzoekt en zich mengt in het publiek.

 

Unstoppable zijn The Hackensaw Boys, ooit speelden ze vier uur lang in Vera, hakken doe je op een banjo en zagen op een viool. De harige Cowboys uit West Virginia verzorgen de perfecte bluegrass-  en countryfolk-vibe voor een ongecompliceerd dans- en hosfeestje. Oefen je swingin’ skills voor de show van één van de meest opwindende americana-bands ter wereld met heel veel energie!

 

Hackensaw Boys is een lost-vast folk en bluegrass collectief waarin Fiddler Ferd Moyse in het 17 jarig bestaan van de band de constante factor is. De band combineert  de antieke folk en buegrasstraditie uit de Appalachen naadloos met de energieke punkrock. Met de voeten stevig in de traditionele songschrijf-tradities, de handen smerig van de rock’n roll en de ogen gefixeerd op de toekomst van echte country muziek bespelen zij in semie akoestische setting banjo, gitaar, mandoline, fiddle, harmonica en contrabas met enorme energie.

 

Vorig jaar april kwam hun plaat ‘Charismo’ uit op het label Free Dirt Music. Het laat misschien wel het best uitgebalanceerde Hackensaw Boys ooit horen, en dat heeft te maken met de sound die de band vooral in de laatste jaren heeft ontwikkeld rond zanger, gitarist, songwriter David Sickmen. De nummers die ze spelen zijn geen covers of traditionals maar zelfgemaakt. Het album is met zorg door Larry Campbell (o.a. Bob Dylan en Levon Helm) geproduceerd, waarbij de ongepolijste roots van de hard werkende man niet werd weggepoetst.

aanvang 20.00

Coco Narina Veenhuizen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Login
« prev top next »


Alle rechten © Country Noord. Technische realisatie: http://www.brinkhost.nl, 2011