Promotie

 

Krzysztof Groen

 

Nederland kent veel country artiesten en één daarvan is Krzysztof Groen geboren op 02-09-1996, wonend in Veendam (Groningen). Krzysztof speelt vanaf zijn twaalfde jaar gitaar en niet veel later op zijn dertiende jaar begon hij er ook bij te zingen. In zijn zangstijl zijn sterk invloeden te horen van Johnny Cash. Zijn repertoire van Country music bestaat uit nummers van o.a. Johnny Cash , John Denver, Willie Nelson , Josh Turner , Blake Shelton etc.

 

Little Cash

 

Sinds februari 2015 is hij ook de frontman van de band Little Cash. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er dan alleen muziek van ‘the man in black’ gespeeld. De band bestaat uit Slaggitarist Michel Scheltema en bassist Johan Kramer uit Bolsward (Friesland) en drummer Robbert Meinders uit Winschoten.

 

Repertoire

 

Eigen repertoire speelt Krzysztof Groen (nog) niet en ook een professioneel management ontbreekt. “Daar is hij nog niet aan toe”, vindt vader Abel, die zijn zoon naar alle optredens rijdt. “Je merkt wel aan alles dat er steeds meer belangstelling voor Krzysztof komt. Dick van Altena bijvoorbeeld, de frontman van de Major Dundee Band, wil hem graag een keertje live horen. Zijn laatste cd Long Black Train die in 2015 door Arnoud van der Laan van Audio Productions is geproduceerd zijn exemplaren naar Amerika en Noorwegen gegaan. Het gaat mooi zo.”

‘Hurt’ en ‘Folsom Prison Blues’ zijn de favoriete nummers van de nieuwe Johnny Cash, die het onzin vindt dat countrymuziek alleen maar voor oudere mensen is. “Tijdens mijn optredens is er juist veel jeugd en die gaan dan ook uit hun dak. Er is nog steeds voldoende publiek voor deze muziekstijl.” Regelmatig speelt Krzysztof dan ook op Countryfestivals in Nederland, zowel met de band Little Cash maar ook solo.

Krzysztof heeft twee CD’ s onder eigen beheer uitgebracht:

  • 2013 – CD titel First Time (Covers van John Denver)
  • 2015 – CD titel Long Black Train (Covers van Johnny Cash, Don Williams, Waylon Jennings etc.)l & Guitar

Toch afvragend wat in de countrymuziek nou altijd dat vreselijk mooie jankerige gitaarachtige geluid was waar zo graag naar luisterde, kwam ik achter het bestaan van de pedal steel guitar, wat een mooi instrument is dat. Al mijn krantenwijk geld bij elkaar geraapt, want bij een countryparty in de voormalige Annashoeve in Hilversum sprak ik de steelgitarist aan van de band die daar speelde en die had er eentje te koop !

Ik dat ding gekocht en hup! spelen! Autodidact die ik ben speel ik zo weg op dat mooie ding. Maar als je pedal steel gaat spelen is het ook handig als je een beetje gitaar kunt spelen. Dus ik naar Kees Dee en een pracht van een gitaar gekocht.arrived!!


 Country Rockformatie ROUTE 55+

has 

 

Eindelijk was het dan zover!! Na geruime tijd van voorbereidingen en oefenen en ook een wisseling van bassist waren we er klaar voor. ROUTE 55+, een formatie, met een voorliefde voor Country-Rock en Rock & Roll.

Op zondag, 22 september jl. heeft ROUTE 55+ zich met succes gepresenteerd tijdens het 3FM Serious Request Country & Westernfestival te Joure.

 

Deze viermansformatie bestaat uit:

 

          Will Claase                     Leadvocals,  rythmguitar

          Harry Janssen                Leadguitar

          Ger de Zwart                 Bassguitar

          Ed Boerrigter                 Drums

 

Deze vier hebben door de jaren heen hun sporen op muziekgebied verdiend en zijn klaargestoomd om uw avond muzikaal te omlijsten.

 

 

Info, agenda en boekingen van ROUTE 55+ lopen voorlopig via de website www.willclaase.nl.

 

Pam M Jones


Ik ben opgegroeid met Countrymuziek en zong als klein meisje al mee met Tammy Wynette
en Emmylou Harris en alles wat voorbij kwam aan Countrymuziek! In mijn tienerjaren hadden we een familiebandje met drie broers op gitaar (en mijn vader die de pedalsteel probeerde) Mijn broer Erwin zong samen met mij de liedjes. Later maakten wij samen deel uit van de band Paxton die helaas na een aantal jaren stopte. We brachten voornamelijk Countrymuziek en in die tijd ontmoette ik Heather Myles, Toen de band stopte, ben ik doorgegaan met mijn broer en zijn zwager en hebben we veel succes gehad in het Countrywereldje. Na wat rustige jaren op muzikaal gebied, maar altijd wel bezig met de Country (festivals en 16 jaar op linedansen gezeten), vond ik het weer tijd om het als Countryzangeres weer op te pakken. Dat kwam bepaalde mensen ter ore en zo ging het balletje (heel snel) weer rollen, ook was er contact met Countryland café waar ik op 3 september mag optreden.

 

 

 

The Band Orange Creek

 

Een band met een stijl die zich niet in een naam laat vangen maar een oorsprong vindt in folk, country en pop. Hoofdzakelijk uit de jaren ’60 en ’70: denk aan Everly Brothers, Simon & Garfunkel, Beatles en The Cats om maar een paar te noemen. Maar ook hedendaagse liedjes passeren de revue. Nummers van artiesten als Milow, Jack Johnson en Jason Mraz staan op de playlist.

De band komt voort uit een jarenlange samenwerking tussen Gerben van der Heide en Rudy van der Veen die als gitaarduo ´Orange´ bekend waren. Nu aangevuld met bas en drums kunnen ze zorgen voor een uitgebreider geluid. Nog steeds staat de harmonieuze samenzang en het akoestische gitaargeluid centraal bij Orange Creek. Aangevuld met mondharmonica en mandoline kenmerkt dit grotendeels de stijl.

De band kan goed uit de voeten op evenementen, festivals, thema-avonden en kroegen maar ook in een kleine setting, bijvoorbeeld huiskamerconcerten of op de achtergrond in een restaurant. In dat geval worden er alleen akoestische instrumenten gebruikt en ruilt de drummer het drumstel in voor enkele percussieattributen.
Dus zoekt u voor uw gelegenheid sfeervolle muziek en zit u niet te wachten op de zoveelste cover van Andre Hazes of Anouk, dan is Orange Creek de band voor u!

Boekingen

 

Wil je Orange Creek boeken? Neem dan contact op met:

Artiestenbemiddeling Jongbookings
Solcamastraat 27, 9262 ND Sumar (Fr)

Jan Jongsma 06-10387897
Roel van der Veen 06-51211976

www.jongbookings.nl
info@jongbookings.nl

 

 

 

Stef Nelson Band

 

 

Wij zijn de Countryband “Stef Nelson” en zijn echte liefhebbers van country muziek en dans.

Wij brengen de meest populaire liedjes van vroeger tot nu, veelzijdig en sfeerbepalend.

Ons kan je zien en horen op grote en kleine evenementen, countryclubs, linedancers,

festivals, rustoorden, dienstencentrums, woon en zorgcentrums, cafés, danszalen,

bij bedrijfsfeesten, braderieën enz.

Onze band beschikt over een eigen geluidsinstallatie en belichting.

 

Voor de kleinere evenementen kunnen jullie vanaf heden het Countryduo Stef & Stefany boeken.

Ze brengen bekende en mooie countryliedjes ten horen, en dit aan een democratische prijs.

Wij kunnen indien nodig heel compact opstellen in kleinere zalen.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Contactgegevens:

Stef +32 (0)476 878 892

Email: magicsound@telenet.be

Onze muziek is te beluisteren op onze facebook:

https://www.facebook.com/StefNelsonBand

 

 

Biografie Marco Hemelrijk

Mijn naam is Marco Hemelrijk, geboren in 1973 en woonachtig in Amersfoort. Ik ben als klein mannetje begonnen met muziekmaken op de oude valse accordeon van mijn moeder. Vals of niet, ik had er reuze schik in. Zo’n schik zelfs, dat ik ook op school muziek ging maken door middel van het volgen van blokfluitles. Toch, de blokfluit werd het niet voor mijn toekomst. Nee,het aloude toetsinstrument van mijn moeder bleef toch de winnaar. Echter moest deHemelrijk accordeon er toch echt aan geloven toen ik als jonge tiener op keyboard les ging. Mijn eerste keyboard, een Casio, deed zijn intrede na eerst lang gespaard te hebben. De Casio werd een GEM DSK 80 keyboard en dat werd weer een ROLAND E 20 en zo breidde ik maar uit.

 

Eerste band, eerste optreden

Totdat mijn pianoleraar door een band de vraag werd gesteld: Heb jij nog een goede leerling die wij in onze band kunnen laten spelen. Die band was LEVEL. De band van de ‘van Thieltjes’ uit Amersfoort, ook wel bekend van ‘The Hotfighters’. Mijn eerste ervaringen als toetsenist in een band werden een feit. Marco Hemelrijk werd direct voor de leeuwen gegooid, en moest op zijn eerste avond als toetsenist voor een paar honderd man spelen met de band!

Het bleef niet bij dat ene optreden het hele land scheurde we door met de vrachtwagen, ik was 15 jaar! Spannend allemaal. Maar wat is er nou leuker dan bij het pianospelen ook te zingen! Dat had ik nog nooit gedaan. Zo begon ik op mijn kamer de eerste deuntjes te neuriën en te zingen. Het zingen deed zijn intrede. Gestaag bleef ik oefenen, gesteund door mijn eigen pianospel.

De deuntjes van de pianoleraar werden vervangen door de deuntjes van de band! en de band speelde wel heel erg veel countrymuziek. Laat ik daar thuis nou ook veel mee geconfronteerd worden! mijn pa draaide niets anders. Op die wijze werd ik die richting toch wel opgedrukt en gelukkig maar, ik ben het de allermooiste muziekgenre gaan vinden die er bestaat.

 

Pedal Steel


 

 

 

 

 Countryzanger Eddy Rosengarten

 

 Countryzanger/Entertainer; Eddy:     en enthousiaste en gezellige countryzanger/entertainer met een uitstekend repertoire dat professioneel gebracht wordt.; Biografie:; Eddy is geboren in Rotterdam en startte op zijn 16e jaar met zijn muzikale carriere.; Eerst als leadzanger in diverse formatie’s waar hij soul; blues; top 40 etc. ten gehore bracht. Hij heeft met diverse grote artiesten op het podium gestaan Anita Meyer; Lee Towers; Imca Marina; Donna Linton; Nico Haak; Guys and Dolls etc.; Op het podium is hij pas in z’n element.; De juiste keuze van de nummers en het contact met het publiek maken een optreden van Eddy tot een groot feest.

Want hij heeft iets wat je niet kunt leren. Uitstraling. Het maakt hem niet uit of hij boven op het biljart moet staan of op podia van grote zalen; als all-round zanger/entertainer komt hij overal tot zijn recht.; Zingen is zijn grote passie. Hij zingt vanuit zijn hart met veel gevoel.; Het publiek vindt zijn stem lijken op die van Joe Cocker.; Zij vragen dan ook altijd of hij een nummer van Joe wil zingen.; Solo:; In 1996 is Eddy begonnen als countryzanger/entertainer. Hij startte onder de naam “LONGRIDER” bij John de Mol Productions; vervolgens Endemol Entertainment en Chiel van Praag Intershow etc. Tevens heeft hij jaren een country line-dance school gehad; waar hij met veel plezier les gaf.

Tijdens zijn optreden kan het publiek ook een country-line dans leren; wanneer daar behoefte aan is.; Sinds 2005 treedt hij op onder de naam “Eddy van Rosengarten”.; Repertoire van de volgende artiesten:; Alan Jackson; Garth Brooks; Billy Ray Cyrus; George Strait; Tim McCraw; Dwight Yoakam; Wade Hayes; Tractors; Kevin Sharp; Tracy Byrd; Jimmy Buffet; Bellamy Brothers; Keith Whitley; Brooks & Dunn; Willy Nelson; Merle Haggard; Randy Travis; Clint Black; Hank Williams; John Denver; Ken Mellons en Sammy Kershaw.; Eddy van Rosengarten; Countryzanger/Entertainer; Eddy: een enthousiaste en gezellige countryzanger/entertainer met een uitstekend repertoire dat professioneel gebracht wordt.; Biografie:; Eddy is geboren in Rotterdam en startte op zijn 16e jaar met zijn muzikale carriere.; Eerst als leadzanger in diverse formatie’s waar hij soul; blues; top 40 etc. ten gehore bracht. Hij heeft met diverse grote artiesten op het podium gestaan Anita Meyer; Lee Towers; Imca Marina; Donna Linton; Nico Haak; Guys and Dolls etc.; Op het podium is hij pas in z’n element.; De juiste keuze van de nummers en het contact met het publiek maken een optreden van Eddy tot een groot feest.

Want hij heeft iets wat je niet kunt leren. Uitstraling. Het maakt hem niet uit of hij boven op het biljart moet staan of op podia van grote zalen; als all-round zanger/entertainer komt hij overal tot zijn recht.; Zingen is zijn grote passie. Hij zingt vanuit zijn hart met veel gevoel.; Het publiek vindt zijn stem lijken op die van Joe Cocker.; Zij vragen dan ook altijd of hij een nummer van Joe wil zingen.; Solo:; In 1996 is Eddy begonnen als countryzanger/entertainer. Hij startte onder de naam “LONGRIDER” bij John de Mol Productions; vervolgens Endemol Entertainment en Chiel van Praag Intershow etc. Tevens heeft hij jaren een country line-dance school gehad; waar hij met veel plezier les gaf.

Tijdens zijn optreden kan het publiek ook een country-line dans leren; wanneer daar behoefte aan is.; Sinds 2005 treedt hij op onder de naam “Eddy van Rosengarten”.; Repertoire van de volgende artiesten:; Alan Jackson; Garth Brooks; Billy Ray Cyrus; George Strait; Tim McCraw; Dwight Yoakam; Wade Hayes; Tractors; Kevin Sharp; Tracy Byrd; Jimmy Buffet; Bellamy Brothers; Keith Whitley; Brooks & Dunn; Willy Nelson; Merle Haggard; Randy Travis; Clint Black; Hank Williams; John Denver; Ken Mellons en Sammy Kershaw.;

 

 

 

 

 

 

Je kunt ook mailen of bellen met Orange Creek:
info@orangecreek.nl 06-46345933 (Rudy van der Veen)

 

 

 

 

 

 Countryzanger Henk Smit

 

Voorkeur

Als zanger/gitarist geef ik de voorkeur aan het zingen van de easy liste

 

 ning (country)-muziek uit de jaren 60-70 waarbij ik mijzelf begeleid op een semi-akoestische gitaar.

Ik speel regelmatig passende 'achtergrond' muziek tijdens bijv. een receptie, diner, barbecue, party, (huwelijks)jubileum, een reünie of zomaar op een gezellige avond met vrienden.
Eén telefoontje of een kort emailtje is vaak al genoeg om mij uit mijn luie stoel te laten komen en om de gitaar in de kofferbak te leggen.

 

Geluidsinstallatie 
Voor het versterken van mijn stem en gitaar neem ik een BOSE L1 model II versterker mee, voorzien van een T1 ToneMatch , waarin zowel de gitaar als de microfoon aangesloten worden.

Vanwege haar ingetogen karakter komt de muziek het best tot haar recht in huiskamers, bars, restaurants, de kleinere zaaltjes en theaters. 

 

 

 


 

Informatie

Meer informatie zoals;

-Muziekfragmenten

-set lijsten

-contact info, vindt U op mijn website www.henksmit.nu en op facebook. 

 

 

 

 

 

 

Pam M Jones


Ik ben opgegroeid met Countrymuziek en zong als klein meisje al mee met Tammy Wynette
en Emmylou Harris en alles wat voorbij kwam aan Countrymuziek! In mijn tienerjaren hadden we een familiebandje met drie broers op gitaar (en mijn vader die de pedalsteel probeerde) Mijn broer Erwin zong samen met mij de liedjes. Later maakten wij samen deel uit van de band Paxton die helaas na een aantal jaren stopte. We brachten voornamelijk Countrymuziek en in die tijd ontmoette ik Heather Myles, Toen de band stopte, ben ik doorgegaan met mijn broer en zijn zwager en hebben we veel succes gehad in het Countrywereldje. Na wat rustige jaren op muzikaal gebied, maar altijd wel bezig met de Country (festivals en 16 jaar op linedansen gezeten), vond ik het weer tijd om het als Countryzangeres weer op te pakken. Dat kwam bepaalde mensen ter ore en zo ging het balletje (heel snel) weer rollen, ook was er contact met Countryland café waar ik op 3 september mag optreden.

 

 

Handsome Johnny Country Band

 

 

Somewhere in the ill-defined, always-misty, never-sunny area between Belgium and the Netherlands, the men from Handsome Johnny came together to make music. Music that captures the typical tales of the area: Getting lost in the woods, drinking beer in bars long past their prime, and fistfights that don't always need a valid reason. 
Mark van Dijk, born in a place called Eight, always more interested in hanging out with cheaters and boozers than in a stellar career, is the band's creative mastermind. Willem Schwaner, the stubborn son of a local forest ranger, bangs the drums like he was born in Nashville. Max Nohe, a strange South German fellow stranded in the Low Countries for reasons unknown, plays the Double Bass and other monstrosities. One day, Coos van de Klundert decided to sell his soul to the devil in exchange for supreme musical abilities and added his guitar-playing skills to the band.

Info. willem.schwaner@gmail.com

 

 

 

The Rhytm Rabbits

 

Lekkere muziek, met veel bekende covers!

“let’s make some noise Guys !”

A new band is born!, gewicht 410 kilo. Maar in goede gezondheid.
We noemen ons prachtige kindje: The Rhythm Rabbits
Zij zal wat ons betreft gaan zorgen voor heel veel gezellige muziekavonden met onvervalste “twentieth century music”.
Te denken valt aan muziek van Eric Clapton, Dire Straits, Elvis Presley, The Shadows, Creedence Clearwater Revival enz.
Evergreens als I put a spell on you, I shot the sheriff en ook Apache, zullen jullie allemaal nog vers in het geheugen liggen.
Wij hebben er in elk geval erg veel zin in onszelf te presenteren.
Wie zijn WIJ ???
Johan E: keyboards/zang, Wally: slag-/solo gitaar/zang, Johan F: slag-/solo git
aar/zang, Wim: drums/zang en Mark: basgitaar/zang.
Allen met hun eigen jarenlange ervaring in diverse bands met optredens in binnen- en buitenland.
We hopen op een grote opkomst bij onze primeur. En met een beetje hulp van het publiek gaan wij in elk geval helemaal los!
Even weer ouderwets uit je dak gaan!

 

 

Country Zanger Eddy Gee

  

Op 10 oktober 1998 presenteerde hij in Nederland zijn eerste CD getiteld,  “There’s so much that I need to say”. De opnamen vonden plaats in de Almeerse Nixward Studio en onder de muzikanten deden ex leden mee van de  Black-Out Band.

Op 15 december 2008 presenteerde Eddy zijn nieuwe single “A Beautiful Memory” aan het publiek, met  “Couldn’t Sleep At All” als 2e song. Vele zeiden dat “A Beautiful Memory” goed zou scoren in de Nederlands popscene. De muziek is ingespeeld door de leden van de band Side Effect en de songs zijn geschreven door Eddy zelf. In 2009 werd “A Beautiful Memory” genomineerd voor Song Van Het Jaar 2008.

In december 2012 heeft Eddy de EP “I Need You” uitgebracht met 4 door hem zelf geschreven songs. De muziek van 3 songs op deze EP zijn in Nashville opgenomen. De zang partijen zijn opgenomen in de Nixward Studio in Scherpenzeel.

Tijdens het Dutch Country Music Award 2013 werd Eddy’s song “I Need You” verkozen tot Song Van Het Jaar 2012 en kreeg de Award overhandigd uit handen van de jury voorzitter Richard Lamers.

In oktober 2013 won Eddy de derde prijs bij de solisten op het Country Music Euro Masters, dat werd gehouden in het Duitse Neustadt Wied.

Eddy Gee is te boeken als duo of voor solo optredens in clubs, theaters, festivals en tevens singer/songwriters evenementen. Voor meer informatie om Eddy Gee te kunnen boeken via: Eddy Gee Productions. Meer info!

 

 

  

 

Rene Meijer & Friends

 

 

Een paar jaar geleden maakte ik eindelijk mijn pelgrimstocht naar Nashville. Mijn lieve vrouw gaf me dit geweldige cadeau voor mijn veertigste verjaardag, ik ben haar nog eeuwig dankbaar hiervoor. Zestien uur vliegen vanuit Amsterdam, na nog een tussenstop te hebben gemaakt in Detroit. De eerste keer in Amerika. Vanwege de opwinding was er van een jet-lag geen sprake. In de middag liep ik al op Broadway en kocht gelijk een ouwe akoestische Guild in de vermaarde Gruhn gitaar winkel. Diezelfde avond speelde ik op mijn nieuwe gitaar in een van de honky-tonks.

 

De afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende bekende country-festivals in Nederland, Belgie en Duitsland gespeeld. We speelden liedjes die het publiek leuk vond. Maar ik wist dat de dag was aangebroken dat ik mijn eigen liedjes wilde laten horen. Ik werkte toen al samen met een Amerikaanse vriend en tekstschrijver Tom R Lansner. Vol inspiratie, en Tom die er ook veel zin in had, zijn we aan het project ‘Dashboard Jesus’ begonnen.

 

Tom grapte dat het beter was om bier te drinken in Nashville, in plaats van de rode wijn die ik normaal gesproken drink. Wat zou het, dacht ik, en ik bestelde lekker een glas Merlot. Ik was allang af van het idee wat nou een typische country artiest zou moeten zijn. Ik groeide op tussen de koeien maar ‘cowboys’ heb ik er nooit gezien. Behalve met carnaval. Country-music/Americana was sowieso niet erg bekend in die dagen in Holland.

 

Gelukkig luisterde mijn vader naar allerlei soorten muziek. En toen ik klein was nam hij op een bandrecorder diverse dingen op van de radio. En zo kwam ik in aanraking met artiesten als Buck Owens en hoorde ik voor het eerst ‘Guitar Man’ van Jerry Reed. Ik heb die banden grijsgedraaid net als het dubbelalbum die mijn moeder had van The Everly Brothers. Ik draaide die plaat elke dag.

 

Later in de jaren 80, toen ik begon met gitaar spelen, ontdekte ik de West Coast scene. Gram Parsons en The Flying Burrito Brotherswaren al snel mijn helden. Ik herinner me nog ‘Orange Blossom Special’ met fiddler Byron Berline die op het einde van het nummer nog even het gas erop zette. Ik schreeuwde ( we draaiden muziek in die tijd kneiter hard ) ‘zo snel dat bestaat niet’. Andere voorbeelden voor mij zijn bands als PocoCrosby Stills & NashThe Eagles, songwriters zoals Ryan AdamsGene ClarkMerle HaggardKris Kristofferson en twee van mijn grote helden: Hank Williams en Neil Young. En door de jaren heen ben ik blijven luisteren naar de real roots van de Amerikaanse folk en country-blues muziek.

 

Ik had het idee om het album ‘Dashboard Jesus’ in Nederland op te nemen met muzikale vrienden met wie ik heb gewerkt in het verleden. Maar door de mogelijkheden van het internet heb ik dit album laten opnemen in Nashville, onder de bezielende leiding van muzikant/producerRonnie Guilbeau van Sound Villa Recorders. Een jaar lang gingen de liedjes over en weer via het internet totdat ik in juni 2012 zelf naar Nashville ging om Ronnie en de andere muzikanten te ontmoeten. Ronnie speelt gitaar op het album, en haalde andere geweldige muzikanten bij het project, waaronder niemand minder dan  Spooner Oldham (als ‘side man’ toegevoegd in de Rock’n roll hall of fame ), en de fantastische fingerpicker Thom Bresh ( zoon van de legendarische Merle Travis ). Ik wist al dat Ronnie de zoon was van Floyd ‘Gib’ Guilbeau die fiddle, gitaar en lead zang voor zijn rekening nam in de Buritto Brother’s in het midden van de jaren zeventig. Ronnie heeft nog de hit ‘Call It Love’ voor Poco geschreven. Het was geen verrassing, met zoveel ervaring, dat Ronnie begreep welke kant ik op wilde met het album.

 

Nu het album bijna klaar is hebben we een band bij elkaar met ouwe vrienden, met wie ik al een lange geschiedenis deel. We spelen op optredens dit album aangevuld met nieuwe nummers die Tom en ik aan het schrijven zijn voor ons tweede album. Iemand zei dat de liedjes wel volwassen klinken, zowel tekst als muziek. Tom en ik zijn natuurlijk geen kinderen meer en willen dan ook een beetje onze levenservaringen delen door de muziek. We voelden ons wel weer kind met de lol die we hebben gehad tijdens het maken van ‘Dashboard Jesus’. En er komt nog meer in de toekomst! Kijk ook eens op de website: www.renemeijer.eu

 

 

 Saint & Sinners Country Band 


Saints & Sinners Countryband is een van de weinige Countrybands in Nederland die beschikt over zowel een

Steelguitar/Dobro speler alsook een Fiddler/Mandolinespeler waardoor we een volwaardige Countryband zijn met veel mogelijkheden. 

 

De nieuwe aanwinst van de band is Steelgitarist is Joost de Nijs. 

Saints & Sinners Countryband speelt een gevarieerde mix van hedendaagse en nostalgische countrymuziek.

Ons repertoire spreekt niet alleen de doorgewinterde countryfan of linedancer aan, maar iedereen die houdt van een gezellig stukje livemuziek.

 

Een sterk punt is de vocale bezetting: maar liefst vier van de zeven bandleden zingen, wat garant staat voor een mooi meerstemmig aanbod.

 

Saints & Sinners speelt graag op feesten, evenementen en festivals.

 

Kijk ook eens op http://www.saintsandsinners.nl/page/homepage

 

of bezoek onze Facebook pagina op https://www.facebook.com/SaintsAndSinnersCountryband

 

  

 

 

Karel Gernaat
Geboren op 28 mei 1960 te Amsterdam
Vader en moeder draaide wel een hoop Nederlandstalig maar ook C&W, waaronder Slim Whitman, 

Jim Reeves etc
Was 10 jaar en toen leerde mijn oom me gitaarspelen. Op verjaardagen of feestjes bij onze familie was het altijd feest, 1 tante op de accordeon,
andere tante
met omgekeerde lepels
en ik natuurlijk op de gitaar. Toen ik 30 was begon ik pas serieus met muziek maken, eerst in bandjes gezeten etc en daarna vanaf m'n 32ste op bruiloften & partijen gespeeld, als allround-duo samen met mijn maatje Jos van der Voort die keyboard speelde Was een drukke tijd, je gewone werk en in de weekenden de bruiloften en partijen aflopen ook soms na je werk doordeweeks
's Middags rond een uur of 6 op weg en 's nachts rond 3 uur weer naar je bed. Na 9 jaar hield mijn maat het voor gezien, hij kreeg ook een andere woning en moest daarin een hoop verbouwen en had dus geen tijd meer voor de muziek. Ben daarna nog 2 jaar solo in de C&W doorgegaan met orkestbanden, maar ging toen moeizaam, ook omdat ik nog helemaal niet in het C&W wereldje zat. Dus op een gegeven moment heb ik dan ook mijn gitaar in de wilgen gehangen
November 2011 zag ik een oproep voor countryzangers/zangeressen/bands voor een talentenjacht in Leek (Groningen) 't Bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus ik me eigen ingeschreven. In januari 2012 werd de Borderline-Talentenjacht gehouden en met al het talent wat ik voorbij zag schuiven dacht ik nou Karel, dat wordt linea recta gelijk weer terug naar Den Haag. Maar tot mijn verbazing werd ik daar eerste, supertrots natuurlijk en ook mijn vrouw Silvia supertrots De finaleplaatsen 6 t/m 1 mochten ook op het grote Borderline-festival staan in april op zaterdag en de nr 1 moest ook nog terugkomen voor de zondag, en heb daar zelfs met zangeres Hepie Koelstra (die ook bij de talentenjacht was) 2 duetten gedaan Al met al een leuke tijd geweest in Grunning en leuke vrienden/collega's aan overgehouden Na april ben ik de studio ingedoken om wat nummers op te nemen, heb op diverse festivals gestaan waaronder Western Experience in Scheveningen, bij diverse dansscholen en ook op andere feestjes opgetreden. In oktober 2012 heb ik meegedaan met de Country Music Euro Masters in Kalkar (Duitsland) Dat was echt 3 dagen afzien met lange wachttijden, maar het was het waard, m'n vriend Will Claase met zijn vrouw Riet was er en ben met Shirley-Ann en haar man Dick Bolle goeie vrienden geworden, en met Thilly Frank en met Duitsers, Zwitsers, Oostenrijkers etc, teveel om op te noemen. Was echt heel gezellig! En in de finale werd het een Nederlands onderonsje voor de solo's met Jannet Bodewes op de 1ste plaats, Shirley-Ann 2de en mijn persoontje op de 3de plaats, dus toen was het helemaal goed. Anno 2013 ben ik tussen de bedrijven door bezig met een eigen nummer aan het schrijven en wil zeker doorgaan met de C&W music, ben binnen korte tijd toch redelijk gesettled in het Country-Wereldje Vind het jammer dat het bezoekersaantal steeds minder wordt tijdens de festivals en dat daardoor sommige festivals als sneeuw voor de zon verdwijnen omdat 't gewoon niet meer te betalen is voor de organisaties. Laten we hopen voor iedereen die zich eigen inzet voor de Country-Music in Nederland & België dat dit weer aantrekt. Ik sluit af met de woorden; Keep It Country. Karel Gernaat

 

 

Country Duo Two Remember

Over Country duo Two Remember:

Country duo Two Remember is een nieuw country duo uit het noorden. Het duo bestaat uit Gerard Bierman en Sieuwke Boorsma. 
Ze hebben elkaar leren kennen in 2014 bij een country avond waar ze allebei moesten optreden. Al snel ontstond er een vriendschap tussen de twee doordat ze allebei van de traditionele country muziek houden.

Sieuwke maakte toen nog deel uit van een ander Country duo waarmee ze nog een klein jaar optrad, 
Gerard was, na jaren in de commerciële muziek te hebben opgetreden o.a in een band, zijn solo carrière aan het opstarten in de Country muziek. Dit met groot succes.

In Juni 2015 stopt Sieuwke met het Country duo waarmee ze optrad. Voor haar kwam toen ,tot haar spijt, de muziek en het optreden op een zeer laag pitje te staan, dit omdat Sieuwke het niet zag zitten om solo op te treden. 
Zo nu en dan als de gelegenheid zich voordeed, bij optredens van Gerard waar Sieuwke ook aanwezig was als gast, deden Gerard en Sieuwke wel eens een duetje samen. Ze vonden dit allebei erg leuk om te doen, het samen zingen en genieten van de prachtige country muziek. En het leek erop dat het publiek het ook wel kon waarderen. 
Dit zette Gerard en Sieuwke aan het denken, moeten we hier niet iets mee doen??

Er ging een hele tijd overheen, Gerard was immers hard op weg met zijn solo carrière, wat erg goed gaat..
Een duo aangaan met Sieuwke zou betekenen dat Gerard in dat geval 100% voor het duo wil gaan.
Na lang nadenken en overleggen met elkaar heeft Gerard toch besloten om zich te storten op een nieuw Country Duo samen met Sieuwke. Ze zullen met veel enthousiasme en liefde voor de country muziek beginnen aan een nieuw avontuur als Country duo. 
Dit avontuur zullen ze aangaan onder de naam ‘’Country duo Two Remember’’.

Wat het duo u kan bieden is een avond vullend programma wat zal bestaan uit:
Uiteraard duetsongs, maar ook zullen Gerard en Sieuwke elk solo hun nummers brengen.

Country duo Two Remember hoopt u allen snel te ontmoeten op een volgend country evenement.

 

 

The Gunslingers

The gunslingerband is in augustus 2014 ontstaan uit muziekvrienden die naast de bluessound een andere sound wilden spelen.

De band speelt heel divers; Van country rock welke vermengd is met een eigen sound tot ballads en nederlandstalig.

 

Op het repertoire staan songs van o.a. Levon Helm, Kid Rock, Johnny Reid, John Hiatt, John Fogerty, Jon Allen.

Daarnaast wordt ondermeer ook muziek van The Lennerockers, Adele, I.O.S en de dijk, verrijkt met een eigen sound, ten gehore gebracht.

 

De bezetting van de band is: electrische gitaar, bas, drums, keyboard, blues harp en natuurlijk zang.

De band bestaat uit 7 personen die allen gemotiveerd zijn om een goed stukje muziek neer te zetten. Samen vertegenwoordigen wij een breed scala aan muziek en willen dit graag delen met anderen.

 

 

 Ik zal me even voorstellen,

 

Ik ben Erwin Griemink uit het Drentse Beilen en timmer al een mooie poos als zanger aan de weg. Ooit begonnen met muziek van mijn helden Presley en Cash, ben ik na jaren van spelen in bands en solo in kroegen weer terug op het vertrouwde country-nest.

Country muziek heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen en ben ondanks alle (commerciële) zijstraatjes altijd weer terug gekomen bij de muziek en het ritme dat schijnbaar in mijn aderen vloeit. (om het eens mooi te zeggen)

Ik schrijf zelf nummers samen met mijn maatje, die we soms samen, soms ik alleen ten gehore brengen. Dat resulteerde in een Cd met hoofdzakelijk Nederlandstalige nummers en een puur countrynummer genaamd “Double”.

Toen iedereen die mijn cd hoorde en mijn optredens bijwoonde me eigenlijk allemaal te kennen gaf dat, wat ik ook maar doe, de country me duidelijk het beste ligt, was voor mij de maat vol. Ik keer definitief terug naar de Country-music!

Nu ben ik dus op zoek naar promotie en optredens, het liefst door het hele land heen en Duitsland en Belgie, noem maar op. Maar ook naar iemand die zijn weg weet in deze wereld. Mij kan promoten zodat we samen als team een paar leuke optredens kunnen doen. (want als me IETS in de reguliere muziek is opgevallen, is het wel dat iedereen alleen maar aan zichzelf denkt en je platen gewoon niet worden gedraaid op de radio omdat je de juiste mensen niet kent)

Mijn vraag aan jou is dus, Jan, zie jij kans om mij op je site te vermelden en me misschien wat optredens op festivals en andere country evenementen te bezorgen?

Ik stuur je even “Double” en een promo-foto mee met deze mail, zodat je even een idee hebt. (Double is ook van mijn eigen hand…)

Verder is het handig om een idee te hebben van mijn repertoire, denk ik (?)

Dat zijn natuurlijk nummers van Cash, maar daarnaast ook veel Brooks, Paisley, Jackson, Jennings, Tritt…. Noem maar op. (ik hoef de voornamen niet te vermelden, toch..?)

Ik hoop je interesse gewekt te hebben met deze mail en hoop dat je er wat in ziet…

Met vriendelijk groet,

Erwin Griemink

 

 

 

Countryband Reward


ReWarD is een Nederlandse Countryband die zich bezig houdt met het spelen van de zogenaamde "Real Country Music", countrymuziek die hoofdzakelijk Amerikaans georiënteerd is. 
De band bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten die hun ervaringen hebben opgedaan in diverse countrybands zoals Grand Canyon, Big Wheel en Canyon Trail.
Spil van de band is leadzanger/gitarist John McCray die ondersteund word door de muzikale interacties van steelgitarist Henry Klaassen en leadgitarist Rob Laupman. De basis van de band word gevormd door het ritmetandem basgitarist Twan Damen en drummer John van Beers. Rob en Twan doen ook de backing vocals.
Ondersteund door de eigen roadcrew Jan van Dijken en Freddy Vlemmings betaamt ReWarD met een uitgebreid county repertoire bestaande uit ballads en stevige uptempo nummers een leuk optreden neer te kunnen zetten voor de echte country- en muziek liefhebber. 

 

 

 

 

 

 

 Ik zal me even voorstellen,

 

Ik ben Erwin Griemink uit het Drentse Beilen en timmer al een mooie poos als zanger aan de weg. Ooit begonnen met muziek van mijn helden Presley en Cash, ben ik na jaren van spelen in bands en solo in kroegen weer terug op het vertrouwde country-nest.

Country muziek heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen en ben ondanks alle (commerciële) zijstraatjes altijd weer terug gekomen bij de muziek en het ritme dat schijnbaar in mijn aderen vloeit. (om het eens mooi te zeggen)

Ik schrijf zelf nummers samen met mijn maatje, die we soms samen, soms ik alleen ten gehore brengen. Dat resulteerde in een Cd met hoofdzakelijk Nederlandstalige nummers en een puur countrynummer genaamd “Double”.

Toen iedereen die mijn cd hoorde en mijn optredens bijwoonde me eigenlijk allemaal te kennen gaf dat, wat ik ook maar doe, de country me duidelijk het beste ligt, was voor mij de maat vol. Ik keer definitief terug naar de Country-music!

Nu ben ik dus op zoek naar promotie en optredens, het liefst door het hele land heen en Duitsland en Belgie, noem maar op. Maar ook naar iemand die zijn weg weet in deze wereld. Mij kan promoten zodat we samen als team een paar leuke optredens kunnen doen. (want als me IETS in de reguliere muziek is opgevallen, is het wel dat iedereen alleen maar aan zichzelf denkt en je platen gewoon niet worden gedraaid op de radio omdat je de juiste mensen niet kent)

Mijn vraag aan jou is dus, Jan, zie jij kans om mij op je site te vermelden en me misschien wat optredens op festivals en andere country evenementen te bezorgen?

Ik stuur je even “Double” en een promo-foto mee met deze mail, zodat je even een idee hebt. (Double is ook van mijn eigen hand…)

Verder is het handig om een idee te hebben van mijn repertoire, denk ik (?)

Dat zijn natuurlijk nummers van Cash, maar daarnaast ook veel Brooks, Paisley, Jackson, Jennings, Tritt…. Noem maar op. (ik hoef de voornamen niet te vermelden, toch..?)

Ik hoop je interesse gewekt te hebben met deze mail en hoop dat je er wat in ziet…

Met vriendelijk groet,

Erwin Griemink

 

 

 Klik hier om de oude promotie-pagina te openen (nieuw venster). 

 

 

  

 

 

 

De White Valley Country Band is eind December 2013 ontstaan door het bijeenkomen van 5 enthousiaste muzikanten die elkaar via via kenden .
De thuisbasis is in Zevenhuizen in Zuid holland. 
De muzikanten van White valley hebben jarenlang gespeeld in verschillende Bands met diverse muziekstijlen maar Countrymuziek is een passie van ze . 
Zij brengen een zeer afwisselend Country Repertoire ten gehore van diverse artiesten zoals o.a. Ilse de Lange , Alan Jackson , Terri Clark , Pam Tillis  en Gretchen Wilson.
Ook hebben ze veel plezier met elkaar en dat stralen ze ook uit op het podium .
De White Valley Country Band biedt een middag/avond vullend programma en is uitstekend geschikt voor Country en Linedance Feesten /  Festivals maar ook voor Themafeesten. 
Voor meer informatie zie de website : www.whitevalley-countryband.nl
 

 

  

Rene Meijer & Friends

 

Een paar jaar geleden maakte ik eindelijk mijn pelgrimstocht naar Nashville. Mijn lieve vrouw gaf me dit geweldige cadeau voor mijn veertigste verjaardag, ik ben haar nog eeuwig dankbaar hiervoor. Zestien uur vliegen vanuit Amsterdam, na nog een tussenstop te hebben gemaakt in Detroit. De eerste keer in Amerika. Vanwege de opwinding was er van een jet-lag geen sprake. In de middag liep ik al op Broadway en kocht gelijk een ouwe akoestische Guild in de vermaarde Gruhn gitaar winkel. Diezelfde avond speelde ik op mijn nieuwe gitaar in een van de honky-tonks.

 

De afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende bekende country-festivals in Nederland, Belgie en Duitsland gespeeld. We speelden liedjes die het publiek leuk vond. Maar ik wist dat de dag was aangebroken dat ik mijn eigen liedjes wilde laten horen. Ik werkte toen al samen met een Amerikaanse vriend en tekstschrijver Tom R Lansner. Vol inspiratie, en Tom die er ook veel zin in had, zijn we aan het project ‘Dashboard Jesus’ begonnen.

 

Tom grapte dat het beter was om bier te drinken in Nashville, in plaats van de rode wijn die ik normaal gesproken drink. Wat zou het, dacht ik, en ik bestelde lekker een glas Merlot. Ik was allang af van het idee wat nou een typische country artiest zou moeten zijn. Ik groeide op tussen de koeien maar ‘cowboys’ heb ik er nooit gezien. Behalve met carnaval. Country-music/Americana was sowieso niet erg bekend in die dagen in Holland.

 

Gelukkig luisterde mijn vader naar allerlei soorten muziek. En toen ik klein was nam hij op een bandrecorder diverse dingen op van de radio. En zo kwam ik in aanraking met artiesten als Buck Owens en hoorde ik voor het eerst ‘Guitar Man’ van Jerry Reed. Ik heb die banden grijsgedraaid net als het dubbelalbum die mijn moeder had van The Everly Brothers. Ik draaide die plaat elke dag.

 

Later in de jaren 80, toen ik begon met gitaar spelen, ontdekte ik de West Coast scene. Gram Parsons en The Flying Burrito Brotherswaren al snel mijn helden. Ik herinner me nog ‘Orange Blossom Special’ met fiddler Byron Berline die op het einde van het nummer nog even het gas erop zette. Ik schreeuwde ( we draaiden muziek in die tijd kneiter hard ) ‘zo snel dat bestaat niet’. Andere voorbeelden voor mij zijn bands als PocoCrosby Stills & NashThe Eagles, songwriters zoals Ryan AdamsGene ClarkMerle HaggardKris Kristofferson en twee van mijn grote helden: Hank Williams en Neil Young. En door de jaren heen ben ik blijven luisteren naar de real roots van de Amerikaanse folk en country-blues muziek.

 

Ik had het idee om het album ‘Dashboard Jesus’ in Nederland op te nemen met muzikale vrienden met wie ik heb gewerkt in het verleden. Maar door de mogelijkheden van het internet heb ik dit album laten opnemen in Nashville, onder de bezielende leiding van muzikant/producerRonnie Guilbeau van Sound Villa Recorders. Een jaar lang gingen de liedjes over en weer via het internet totdat ik in juni 2012 zelf naar Nashville ging om Ronnie en de andere muzikanten te ontmoeten. Ronnie speelt gitaar op het album, en haalde andere geweldige muzikanten bij het project, waaronder niemand minder dan  Spooner Oldham (als ‘side man’ toegevoegd in de Rock’n roll hall of fame ), en de fantastische fingerpicker Thom Bresh ( zoon van de legendarische Merle Travis ). Ik wist al dat Ronnie de zoon was van Floyd ‘Gib’ Guilbeau die fiddle, gitaar en lead zang voor zijn rekening nam in de Buritto Brother’s in het midden van de jaren zeventig. Ronnie heeft nog de hit ‘Call It Love’ voor Poco geschreven. Het was geen verrassing, met zoveel ervaring, dat Ronnie begreep welke kant ik op wilde met het album.

 

Nu het album bijna klaar is hebben we een band bij elkaar met ouwe vrienden, met wie ik al een lange geschiedenis deel. We spelen op optredens dit album aangevuld met nieuwe nummers die Tom en ik aan het schrijven zijn voor ons tweede album. Iemand zei dat de liedjes wel volwassen klinken, zowel tekst als muziek. Tom en ik zijn natuurlijk geen kinderen meer en willen dan ook een beetje onze levenservaringen delen door de muziek. We voelden ons wel weer kind met de lol die we hebben gehad tijdens het maken van ‘Dashboard Jesus’. En er komt nog meer in de toekomst! Kijk ook eens op de website: www.renemeijer.eu

 

 

  

Mijn naam is Marco Hemelrijk. Ik ben van 1973,  woon in Amersfoort.

Ik ben als klein mannetje begonnen met muziekmaken op de oude valse acordeon van mijn moeder.

Vals of niet, ik had er reuze schik in.

Zo'n schik zelfs, dat ik ook op school muziek ging maken doormiddel van het volgen van blokfluitles.

Toch, de blokfluit werd het niet voor mijn toekomst.  Nee,het aloude toetsinstrument van mijn moeder bleef toch de winnaar.

Echter moest de accordeon er toch echt aan geloven toen ik als jonge tiener op KEYBOARDles ging.

Mijn eerste keyboardje, een casio, deed zijn intrede na eerst lang gespaard te hebben.

De casio werd een GEM DSK80 keyboard.  en dat werd weer een ROLAND E20. en zo breidde ik maar uit.

Totdat mijn pianoleraar door een band de vraag werd gesteld:  Heb jij nog een goede leerling die wij in onze band kunnen laten spelen.

 

Die band was LEVEL. De band van de van de van Thieltjes uit amersfoort. ook wel bekend van THE HOTFIGHTERS.

Mijn eerste ervaringen als toetsenist in een band werden een feit. Marco Hemelrijk werd direct voor de leeuwen gegooid, en moest op zijn eerste avond als toetsenist voor een paarhonderd man spelen met de band!

Het bleef niet bij dat ene optreden. het hele land crossten we door met de vrachtwagen. ik was 15 jaar!  spannend allemaal.

Maar wat is er nou leuker dan bij het pianospelen ook te zingen !  Dat had ik nog nooit gedaan.

Zo begon ik op mijn kamer de eerste deuntjes te neurien. en te zingen.

Het zingen deed zijn intrede. Gestaag bleef ik oefenen, gesteund door mijn eigen pianospel.

De deuntjes van de pianoleraar werden vervangen door de deuntjes van de band!  en de band speelde wel heel erg veel countrymuziek !

Laat ik daar thuis nou ook veel mee geconfronteerd worden!  mijn pa draaid niets anders.

Op die wijze werd ik die richting toch wel opgedrukt.  en gelukkig maar, ik ben het het allermooiste muziekgenre gaan vinden die er bestaat.

Toch afvragend wat in de  countrymuziek nou altijd dat vreselijk mooie jankerige gitaarachtige geluid was waar zo graag naar luisterde, kwam ik achter het bestaan van de PEDALSTEELGUITAR.  wat een mooi instrument is dat.

Al mijn krantenwijkgeld bij elkaar geraapt, want bij een countryparty in de voormalige annashoeve in hilversum sprak ik de steelgitarist aan van de band die daar speelde, en die had er eentje te koop !

Ik dat ding gekocht, en hup!  spelen!  autodidact die ik ben speel ik zo weg op dat mooie ding.

Maar als je pedalsteel gaat spelen, dat is het ook handig als je een beetje gitaar kunt spelen. dus ik naar kees dee, en een pracht van een gitaar gekocht.

Ik ben mij intussen mede gaan richten op opnametechnieken. Wat zou het mooi zijn als ik mijn eigen muziek op een mooie manier zou kunnen opnemen.

Na jaren van leren, proberen, cursussen en lessen volgen heb ik nu mijn eigen studio. Kleinschalig, maar ik kan mij meten met de grote jongens qua apparatuur, kennis, kwaliteit en perfectionisme.   

Al met al ben ik inmiddels rond de 40, speel piano, gitaar, pedalsteel, mondharmonica, blokfluit en ik zing er ook nog een aardig deuntje bij :-)

Op dit moment speel ik in een band als toetsenist/leadzanger. en ben ik tevens hard op weg een solocarriere op te starten als countryzanger/bandartiest. 

 

 

 

Biografie Duo-Music4all
Roy Munster
Hallo mijn naam is Roy Munster en kom uit Enschede. Op jonge leeftijd ben ik begonnen in bandjes als gitarist en als zanger. Na lange tijd kwam Carmen Steneker op mijn pad.
Zij als goede Country zangeres en ik als liefhebber van de Country muziek, hadden meteen een klik met elkaar. In die tijd heb ik samen met haar een aantal nummers gezongen en kreeg het helemaal te pakken. Enkele jaren daarna kwam de vraag of ik in een trio wou komen zingen. Dit heb ik een jaar gedaan. Vervolgens ging ieders zijn eigen weg en ik ben alleen met mijn vriendin Karin als achtergrond zangeres verder gegaan. Toen ik er achter kwam dat ze een goede stem had, heeft ze ook een eigen repertoire opgezet.
Gezamenlijk houden wij van het Country & Western en hebben als hobby Western-riding. Zelf doen we dit op onze Quaterhorse waar we dagelijks druk mee zijn. Samen met mijn vriendin Karin hebben we besloten om als formatie Duo Music4all verder te gaan. Wij treden op:  bruiloften, bedrijfsfeesten en andere partijen.
Gezamenlijk hebben we een heel breed repertoire:
Country
Rock & Roll
Nederlands
Duits
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karin Kooij
Hallo mijn naam is Karin Kooij. Ik ben de vriendin van Roy Munster en vormen samen Duo Music4all.
Ook ik heb als hobby Western-riding en met Roy zorg ik dagelijks voor onze Quaterhorse merrie Witny. Verder doe ik nog aan linedancen en wandel ik graag.
Zingen deed ik vroeger alleen maar in de auto en onder de douche waar niemand mij kon horen. 
Roy zong eerst in een trio maar toen hij een paar jaar geleden alleen verder ging ben ik voorzichtig eens met hem mee gaan zingen. Gewoon tweede stem zingen en lekker veilig op de achtergrond.
Langzamerhand werd ik steeds zekerder en ik ben toen ook eens een paar nummers alleen gaan zingen. Het ging steeds beter en toen wij 3 jaren geleden (toen nog in een andere formatie) naar Spanje gingen om daar op te treden heb ik voorzichtig mijn eerste liedjes alleen gezongen. Ik viel bijna flauw van de zenuwen maar ik vond het ook wel heel leuk.
Inmiddels is mijn zelfvertrouwen flink toegenomen en mijn repertoire is ook al behoorlijk uitgebreid. Nu zing ik niet alleen met Roy mee maar Roy zingt nu ook af en toe met mij mee als achtergrond zanger. Wij gaan dit jaar voor de derde keer naar Spanje om daar op te treden. Met ons is het altijd gezellig en altijd feest.
Wij treden op op bruiloften, partijtjes, bedrijfsfeesten en hebben samen een heel breed repertoire met o.a. Country, Rock&Roll, Nederlands, Duits etc.
Met ons ben je verzekerd van een geslaagd feest met goede zang.

 

 

 

Con Nected

 

 

COUNTRYBAND CONNECTED bestaat uit 3 personen en is opgericht in december 2001.
We onderscheiden ons van andere bands door een meerstemmig en zeer afwisselend
repertoire, dat geschikt is voor zowel dansers als luisteraars.
Enkele voorbeelden van artiesten zijn: Ann Tayler, George Strait, The Mavericks,
Dwight Yoakam, Mark Knopfler en Heather Myles.

In oktober 2003 hebben wij een Award gewonnen bij de S.C.P.O.show te Oss,
voor de beste eigen geschreven song : “Better stay connected to me”.
Deze song is ook terug te vinden op onze eerste cd getiteld “Stay Connected”.

CONNECTED is:
Henk Klomp: zang / toetsen / accordeon / mondharmonica
Claudia van der Ven: leadzang
Melissa van Uuden: zang / gitaar / viool / toetsen

Tevens willen we vermelden, dat CONNECTED een eigen crew heeft
en in het bezit is van een eigen PA- en lichtinstallatie.
Bent U benieuwd hoe het klinkt, kom dan gerust eens langs bij een van onze optredens.

MANAGEMENT:
Claudia van der Ven
St. Aloysiusstraat 31
5932 BP  TEGELEN Nederland
Tel. +31 (0)77-3513153
E-mail: m.c.ven@orange.nl 
Website : www.countrybandconnected.come2me.nl

 

 Countryrock band Blackstone.


Wij zijn de formatie Countryrock Blackstone uit Friesland en omgeving.

Countryrock Blackstone brengt een allround repertoire van country rock muziek.
Van Johnny Cash tot aan Trick Pony, van Blackberry Smoke tot aan CCR.

Countryrock Blackstone bestaat uit (vlnr):
Rienk Jepkema - Zanger, akkoustisch gitaar, blues harp en jukelille
Janet Mulder - Zangeres
Marco Kuilder - Zanger, slag en solo gitaar
Bauke Rozenberg - Toetsenist
Bouke Kuperus - Bassist
Soerd Halma - Zanger en drummer

Voor meer informatie of een demo cd aanvragen, kunt u terecht bij Janet.
Contact gegevens: Janet Mulder 06-18164520

 www.countryrock-blackstone.


 

Country Band The Bug

 

Wij proberen u zoveel mogelijk te laten meegenieten van onze optredens door video’s, geluidsfragmenten en kleine verslagen van onze optredens te plaatsen. 

Als u bij een van deze optredens aanwezig was is het natuurlijk leuk om even via deze website “terug te kijken”, maar wij vinden het uiteraard ook fantastisch om foto’s e.d. die u tijdens een van onze optredens misschien heeft gemaakt, van u te ontvangen. Wij kunnen deze dan evt. weer aan het verslag toevoegen.

U kunt deze foto’s, video’s en/of geluidsopnames e-mailen naar info@thebug.nl

ALVAST BEDANKT!

 

 

  

 

 

 

 

Over Jacky is de nieuwste aanwinst van Vosound Records.

Biografie Jacky is een nieuw Nederlandse zangeres. Hoewel….wie foto’s van haar ziet, zal haar misschien wel herkennen. Inderdaad werkte zij tot nu toe

Nieuw Countryprogramma bij Radio Parkstad 

 
In oktober 2012 kwamen twee medewerkers op het idee om een countryprogramma 
 
te gaan beginnen bij radio parkstad. 
 
Er werd al snel een naam gevonden voor het nieuwe countryprogramma;want een van 
 
de medewerkers had bij een van de andere omroepen ook al meegewerkt aan een 
 
countryprogramma 
 
 het programma heet countryexpress. 
 
Medio oktober vond de eerste uitzending plaats van countryexpress. 
 
De uitzending vond plaats elke zondag tuseen 12.00 en 13.00 uur. 
 
Maar vanaf 7 januari 2013 is countryexpress verhuist naar de maandagavond 
 
Tussen 19.00 en 20.00 uur. 
 
Countryexpress word gepresenteerd en samengesteld door Eertwijn de Groot en 
 
Roelof Lamberts. 
 
In countryexpres worden nummers gedraaid van Alan Jackson George Strait ;maar ook 
 
countryformaties zangers en zangeressen van Nederlandse bodem die engels zingen komen 
 
aan bod . 
 
Countryexpress is te beluisteren elke maandag tussen 19.00 en 20.00 uur via 
 
www.rtv-parkstad.nl of via de kabel op 1008 en in de ether op 106.9. 
 

 Eertwijn de Groot en Roelof Lamberts    

 

 Southern Comfort

Country Rock Formation

 


 
  Terry Rose                       vocals

 

                                                     Willem                            vocals & guitars

                                                     Koos                               pedalsteel & dobro

                                                     Manuel                            guitars & vocals

                                                     Rick                                bass & vocalsArthur         drums

                                                                               Frank                                              guitars & vocals

 De muzikale ervaring van de bandleden is zeer groot en divers. Een aantal bandleden hebben sinds de jaren 60 in diverse formaties gespeeld. Ook nu nog spelen de bandleden, naast “Southern Comfort” in verschillende andere bands (rock, jaren 70/80 en gypsy jazz).  De mix van jong en minder jonge bandleden maken een gevarieerd en breed repertoire mogelijk. Naast de huidige country rock zijn de traditionele – en zgn. Indo country en crossoverstylen naar de r&b, funk, jazz en soul in het repertoire opgenomen, waardoor “Southern Comfort” passend kan worden ingezet op verschillende, kleine en grote evenementen (pasar malams, koempoelans, festivals, bruine cafe’s) waar country music de basis is.

  • Country music (rock, traditionals, indo) en crossovers naar r&b, funk, jazz en soul
  • Songs van: George Strait, Brooks & Dunn, Dawn Sears, Dixie Chicks, Rodney Crowell, Tantowi Yayah, Miranda Lambert etc 

Contact

Coordinatie Frank 0031546823766 of 0031654662246

frankprovoost@home.nl

 

 

 

 The Black Eagles is een zeskoppige band die, gebruik makend van hun jarenlange ervaring, een repertoire ten gehore brengt dat bestaat uit een mix van stevige Country, Indische en jaren 60/70 nummers. zes muzikanten die de passie voor deze genres delen hetgeen duidelijk tot uiting komt tijdens hun optredens.
Prettig in het gehoor liggende muziek waarop ook nog eens gezellig gedanst kan worden.

www.theblackeagles.nl

 

 

 

 

Beste Fans, Vrienden en Organisatoren,
 
We zijn onze 'New Horizon Tour 2013' goed en succesvol gestart!
Met dank aan de organisatoren van de optredens in Haag am Hausruck (Oostenrijk), Zürich (Zwitserland), Hengelo (Nederland) en Caithness (Schotland)!
Tot aan juli gaat onze Next Horizon Tour 2013 door naar Dinslaken (Duitsland), Den Haag (Nederland), Santa Susanna (Spain) en Hillerstorp (Sweden).
En vanaf juli gaat de tour door naar EngelandLitouwen en Frankrijk. Uiteraard treden we ook nog in eigen land op!
 
We houden jullie graag op de hoogte en hopen jullie gauw bij één van onze optredens te zien!!!
 
Hierbij een videoclip van ons optreden @ Poppodium Metropool Hengelo op 28 maart j.l.:
 
Kijk ook even op onze Website en Facebook pagina en laat een bericht achter:
 
Met vriendelijke groet,

Music Road Pilots
Mob. +31 (0) 630 831 191
http://www.musicroadpilots.com

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om de oude promotie-pagina te openen (nieuw venster). 

 

Countryband Sidewinder

 

 

Country band Sidewinder

 

De bandleden van SIDEWINDER zijn stuk voor stuk topmuzikanten.

De vele jaren ervaring van deze mensen resulteert in een topband.

die in de wandelgangen als één van de beste Country Bands wordt aangeprezen.

Dit is inmiddels bevestigd door het winnen van verschillende Awards,

zoals o,a die van het C.M.F Festival in Rockfield UK [2011].

 

De bandleden.

Eddy Lonergan: Een uitstekende zanger,die als Engelsman geen problemen heeft

met het juiste accent en met gemak de gitaarsolo,s speelt van o.a Chet Atkins,Vince Gill etc.

 

Wilma Lonergan: Een zangeres die haar publiek versteld doet staan.

Als je haar hoort zingen dan vraag je je af hoe zoveel power uit zo,n klein vrouwtje kan komen.[154 cm]

 

Be Weersing: Een rythmn gitarist, die door zijn jarenlange ervaring als bassist een perfecte

verbinding tot stand brengt tussen de frontline en de rythmn sectie.

 

De vocals van Eddy, Wilma, en Be laten je genieten van een perfecte harmonie.

 

Mark Hoen: Een bassist die met zijn stuwende drive en zijn strakke spel de rythmn sectie tot één geheel maakt.

 

Wim Kahmann: Een drummer die een super vaste fundering neerlegt.

Door zijn jarenlange ervaring in verschillende muziekstijlen.

 

Marcel Parijs: Een Steel player die men in 1 adem gerust kan noemen met de top steelers van Amerika

Hij versterkt Sidewinder bij menig optreden met 3 dingen.

Zijn Talent,, zijn humor,, maar bovenal zijn vriendschap.

 

George Wardale [Uit Liverpool] een solo gitarist wiens gitaar een verlengstuk is van zijn lichaam.

A quiet man who let,s his guitar do the talking.

Zoals men dat zegt op zijn engels.

 

Bij menig toekomstig optreden zijn Marcel en/of George erbij.

 

Wat je van Sidewinder kunt verwachten is een zeer breed repertoire.

Van o.a Western Swing, Cajun,Americana,Traditional, Boogie en Cross Over.

 

Sidewinder een band die country music laat klinken zoals Country Music hoort te klinken.

 

 

 
 
 

TRY OUT SIXTIESBAND

Op zaterdag 23 februari a.s. zal deze nieuwe sixtiesband HOUSTON ALLEY een try out verzorgen in het sfeervolle partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg 24 in Tilburg. Deze vier enthousiaste zestigers, afkomstig uit (resp. v.l.n.r) Sprang-Capelle, Baarle-Nassau, Boxtel en Tilburg, hebben hun veelzijdige muzikale achtergronden samengevoegd tot een nieuwe viermansformatie. Ervaring op het gebied van rock & roll, jazz en country-rock maken de mix compleet en opvallend. Een verrassend repertoire met instrumentale muziek van The Shadows en eigen composities, alsmede meerstemmige bekende hits uit de jaren ’60 van o.a. Cliff Richard, The Eagles, CCR, The Everly Brothers vormen een muziekkeuze waarin velen zich kunnen vinden en waar herinneringen uit die tijd herleven. Uiteraard is er ook ruimte vrijgemaakt voor country-rock muziek van o.a. Buck Owens, Merle Haggard, Dave Dudly. Alles uit de jaren ’60 maar af en toe in een nieuwe bewerking voor deze tijd. Voor deze eerste kennismaking bent u bij partycentrum Oase van harte welkom vanaf 20.00 uur. Aanvang zal plaatsvinden om 21.00 uur en einde omstreeks 00.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u ook hun website http://www.houston-alley.nl bezoe

That Nashville Sound Tuesday Newsbytes

Posted: 31 May 2016 06:12 AM PDT

Three new albums got unveiled over the holiday weekend. In no particular order, they are:

- Mountain Home Music Company has announced a July 8, 2016 release date for Burden Bearer from Bluegrass Hall of Famer Doyle Lawson & Quicksilver.

- Big Machine Records will be releasing The Cadillac Three's project Bury Me In My Boots. "It's 14 songs of badass shit that we're real proud of. We know it's been a long time, but it comes out August 5th," said singer-guitarist Jaren Johnston.

That Nashville Sound favorite Cody Johnson has a new album coming out this summer as well called Gotta Be Me on August 5th. Says Johnson on the project, "I really believe this is my best album yet, and a lot of hard work, late nights, and FUN went into making this for y'all. This is a special one for me because I’ve gotten to play some of these new songs out on the road, and seein’ the energy and everyone singing along to these songs makes me that much more excited to release it."
Login
« prev top next »


Alle rechten © Country Noord. Technische realisatie: http://www.brinkhost.nl, 2011