Bluegras

 

Castle Picking Party

Zondag 24 September

Over een paar weken is het zover, de zevende Castle Picking Party, inmiddels de Boet'n Deure Picking Party! Je bent op zondag 24 september vanaf 13.00 uur van harte welkom om te jammen in en om Cultuurpodium VanSlag in Borger. Het wordt natuurlijk prachtig weer, maar ook in geval van regen zorgen we voor voldoende overdekte jamruimtes. 
Vanaf 15.00 uur kun je in de kerk genieten van prachtige concerten: 
15.00 uur: Utrecht Central Station 
15.45 uur: Stringtime 
16.45 uur: the Old Ditch Riverhoppers 
18.30 uur: Nutchland 
19.30 uur: Vals Plat 
De entree is zoals ieder jaar een vrije gift, de Picking Party wordt mogelijk gemaak door de stichting Boet'n Deure in samenwerking met Cultuurpodium VanSlag in Borger. 
Het delen van dit bericht wordt natuurlijk op prijs gesteld! 
Muzikale groet, 
Hans, Silvia, Ron, Richard en Caroline.


UNDERTHEROOF


Vier mannen met warme belangstelling voor oude (en soms nieuwe) Amerikaanse folk, bluegrass- en gospelnummers. Hun repertoire vinden zij in de vroege en de late jaren van de vorige eeuw, The Carter Family (de grondleggers van de folk) Pete Seeger enz. Maar dus ook ambachtelijke, huidige schrijvers als John Prine en Steve Earle staan op het repertoire. Zij schrijven nummers met een hang naar traditie waar ook Undertheroof zich erg lekker bij voelt.
Geen waarheidsgetrouwe covers, maar eigen interpretaties van bijzondere nummers die je niet elke dag hoort.
De heren van Undertheroof musiceren met een klassieke bezetting van gitaren, mandoline, banjo, contrabas en accordeon en met veel samenzang. Zij komen het best tot hun recht in 'de kleine setting'. En dan is ‘community singing’ nooit ver weg!
Bezetting:
Henk van Oosteren, contrabas, zang
Theo van Maasdijk, gitaar, mandoline, zang
Jan Peters, accordeon, zang
Frank Holweg, gitaar, banjo, zang

Graag nodigen wij u uit om op 1 juli te gast te zijn bij het optreden van Undertheroof en de radio opnamen van Countryland café. De zaal is open om 18.30 de avond begint om 19.00 uur en de entree is gratis. U kunt ons vinden in Schaapskooi “t Heemhuus” aan de Stroeërschoolweg 1 in Stroe.20e Boet'n Deure Festival 

 

Stichting Boet'n Deure Festival organiseert akoestische muziek. Op zondag 2 juli wanen outlaws, liefhebbers, kinderen en hillbillies zich in de Appalachen. Natuurlijk buiten in het gras, op een picknickkleedje, klapstoeltje, de relaxte sfeer bij Boet'n Deure proeven, je laten onderdompelen in een Americana, luisteren naar kwaliteitsmuziek. Het kan op één van de mooiste plekken van Drenthe, bij Poolshoogte. Je bent van harte welkom om dit akoestische muziekfeest mee te maken.

 

Op het hoofdpodium: uit het buitenland komt Ol' Timey Messengers, die in het gras bij Poolshoogte er een waar oldtime feest van zullen maken. Zij zullen de witte wieven zeker doen dansen. Ook zijn er optredens van muzikanten uit de regio zoals Sons of the North Country, de folkband die bestaande uit Timo de Jong, Ruud Fieten, Niels Krijger en ROO. Keien uit Meppel e.o. Nog een band vol talent uit de regio is Emmy and the Bluegrass Pals. Zij spelen bluegrass recht uit het hart. Ook komt singer songwriter Ron Snippe, geen onbekende voor liefhebbers van bluegrassmuziek, zijn nieuwe eigen werk vol soul ten gehore zal brengen. The Oldtime Stringband uit Noord-Holland, het snarengezelschap met zangeres Shelly O'Day zal de harten van het publiek zeker sneller doen kloppen en dat geldt zeker ook voor Daisy Chain uit Nijmegen. Daisy Chain zal stampende bluegrass met dubieuze teksten spelen en worden ondersteunt door gitaar, mandoline, banjo, viool en contrabas.  

 

Naast het toppodiumprogramma op zondag 2 juli zal er ook rondom het sfeervolle Poolshoogte akoestisch gejamd worden. Snaarinstrumentalisten zijn van harte welkom om aan te sluiten bij deze sessies. Het podiumprogramma begint om 11.15 uur. De entree van het Boet'n Deure Festival is een vrije gift. 

 

Het Boet'n Deure Festival wordt dit jaar voorafgegaan aan de 1e Boet'n Deure Pickin' Party bij Camping Vlintenholt op 1 juli. Op dit muziekfeest komen bluegrassmuzikanten vanaf 16 uur bij elkaar om muziek te maken. Iedereen die daar aan mee wil doen en/of wil komen luisteren is van harte welkom. 

 

Het 20e Boet'n Deure Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, gemeente Borger Odoorn, SBB, P de Jong Grond- en Straatwerken, e.a. Het hele programma van dit intieme Nedersaksische Festival is te vinden op de website www.boetndeure.nl 

 Persbericht (14 juni 2017)

Comics en bluegrass: een bijzondere combinatie

Rotterdam -  Striptekenaars en bluegrassmuziek. Het is een combinatie die je misschien niet snel verwacht, maar dat deze kunstvormen goed samen gaan bewijst het Rotterdam Bluegrass Festival.

Al jaren toont het festival naast muziek het werk van bekende en minder bekende cartoonisten en andere kunstenaars. Zeker het rauwe karakter van underground strips gaat goed samen met de ongepolijste muziek en het cowboy-achtige sfeertje uit de bluegrass scene.

‘Dit komt terug in de uitstraling van het festival. Kijk bijvoorbeeld naar het logo dat ik zelf getekend heb, maar ook de aankleding van het festival sluit hier helemaal bij aan’, aldus organisator Guido de Groot (Kito Cartoons).

De kunstenaars zijn te bewonderen op zaterdag 24 en zondag 25 juni, op het Pijnackerplein in Rotterdam. Meer informatie: www.bluegrassfestival.nl

 

 

 

 

HET BELANGRIJKSTE EUROPESE BLUEGRASS FESTIVAL WEDEROM IN HET GELDERSE VOORTHUIZEN

Het jaarlijkse EWOB Bluegrass festival vindt plaats van 25 t/m 27 mei 2017

Ied...er jaar in mei komen muzikanten en bezoekers uit heel Europa naar Voorthuizen om zich onder te dompelen in de Bluegrass. Deze aanstekelijke akoestische muziek komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar heeft in Europa ook een draai gekregen door vele lokale invloeden.

Kern van het festival zijn de podiumoptredens die plaatsvinden in Dorpshuis ’t Trefpunt. De beste Bluegrass bands van Europa strijden hier voor de Europese Bluegrass band awards, aangemoedigd door een enthousiast publiek waarvan een groot deel tijdens de pauzes zelf de instrumenten ter hand neemt en meespeelt.

Daarnaast worden er dagelijks workshops gegeven door gerenommeerde Europese en Amerikaanse Bluegrass muzikanten met instrumenten zoals gitaar, banjo, mandoline of dobro.

In de omgeving van ’t Trefpunt is een gezellige camping ingericht waar muzikanten en bezoekers van het festival kunnen kamperen en de hele dag naar hartenlust muziek kunnen maken of beluisteren. En ook binnen in het gebouw gaat het tot in de kleine uurtjes door: overal staan groepjes te musiceren en speelt men samen in zogenaamde ‘jams’.

Het European World of Bluegrass festival is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van muziek houdt. Breng familie, vrienden en muziekinstrumenten mee!

Data: 25, 26 en 27 mei
Programma: dagelijks van 12:00 tot 01:00 uur
Podiumprogramma: dagelijks van 14:00 tot 24:00 uur
Locatie: 't Trefpunt, Roelenengweg 25, Voorthuizen

Voor meer informatie en het volledige programma, zie: www.ewob.eu

 

 

 

Timen van Ark

 

 & the Mrs.
MR. & THE MRS. is een groep (trio) van drie topmuzikanten bestaande uit
Edwin Schimscheimer, Esther van Kommer en Saskia Confurius. Ze hebben
samen hun kracht en passie voor de muziek gebundeld waardoor er een
mooie muzikale eenheid is ontstaan die de luisteraar volop kan laten
genieten. Prachtige samenzang ingebed in akoestische instrumenten.
Het repertoire bestaat voornamelijk uit COUNTRY, SOUL, JAZZ, FOLK,
BLUEGRASS, maar ook mooie popsongs in eigentijdse bewerkingen en
eigen geschreven materiaal. Door de veelzijdigheid van ieders uniek
stemgeluid en muzikaliteit is alles mogelijk en zijn ze inzetbaar voor vele
gelegenheden. Overleg gerust uw ideeën of vragen.

Edwin Schimscheimer is een muzikale duizendpoot en heeft zijn sporen
ruimschoots verdiend in de muziekwereld als componist,
arrangeur, pianist, singer-songwriter, muzikaal leider en
docent. Hij maakte liedjes voor div. artiesten (o.a. Paul de
Leeuw, Ruth Jacott, Twarres) en componeerde muziek
voor TV, film en de musical 'Franciscus Troubadour van
God' en treedt tevens op met zijn eigen liedjes
programma. Op www.edwinschimscheimer.nl leest u zijn complete
levensbiografie.

Esther van Kommer is een natuurtalent. Met haar prachtige stem weet
ze rechtstreeks de weg naar 't hart van haar
toehoorders te vinden. Ze heeft een grote liefde voor
countrymuziek en de mooie popsongs. Heeft solo en
met countrybands gezongen (o.a. met de Silver Dollar
Band, Jamboree, Calyx, Jimmy Lawton and The Hot
Beaver Band) en deel uitgemaakt van een damestrio.
Ze schrijft tevens mooie songs over ervaringen in het
leven.

Saskia Confurius heeft een gouden stem. Ze heeft zang lichte muziek
aan het Hilversums Conservatorium gestudeerd en heeft
veel gezongen in het Jazz circuit met o.a. Jan Verwey
(mondharmonica) en Rein van der Broek (Buggel,
bekend van de band Exception) Ze heeft veel studio werk
gedaan en met verschillende pop projecten meegewerkt.
Saskia was een protegé van Arthur Conley en werd in het
programma “Reiziger in de muziek” wat gewijd werd aan
Arthur ten gehore gebracht.

WWW.MRANDTHEMRS.NL voor meer informatie.
Met heel veel plezier wil ik u melden dat deze topartiesten zaterdag de 3e december zullen optreden bij Countryland café in de Schaapskooi “t Heemhuus” aan de Stroeërschoolweg 1 in Stroe. Open vanaf 18.30 uur en begin opnamen om 19.00 uur en de avond duurt tot 22.00 uur. De entree is gratis
 

 

 

Boet,n Deure

Zondag 27 Augustus

 

Bij deze een persbericht over het vierde en laatste Boet'n Deure concert van dit seizoen: Otto Groote Ensemble uit Duitsland. Het concert begint om 14.00 uur. Het voorprogramma wordt verzorgd door Joost Dijkema. De toegang voor dit unieke luisterconcert is een vrije gift. 


We hopen van harte dat dit bericht binnenkort in je medium te lezen is.

Dank alvast voor de medewerking! En uiteraard ben je van harte welkom om verslag te doen van dit concert.

 

 
Vriendelijke groet,

 

 

 

 

 

Het Pijnackerplein Bluegrass Festival staat voor de deur! Op vrijdagavond 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni hult het Pijnackerplein in het karakteristieke Oude Noorden van Rotterdam zich voor de zesde keer in het veelzijdige klankkleurenpalet van de bluegrassmuziek.

Voorlopige line-up

• The Devil Makes Three (US)
• Hackensaw Boys (US)
• The Blue Grass Boogiemen feat. Tim Knol (NL)
• The Deslondes (US)
• The Reverend Peyton’s Big Damn Band (US)
• Whiskeydick (US)
• J.P. Harris & The Tough Choices (US)
• Ben Somers String Band (UK)...
• Georgia Shackleton Trio (UK)
• King Biscuit (FR)
• Sons of Navarone (BE)
• Louvat Bros. (B)
• Henhouse Prowlers (US)
• Maison du Malheur (NL)
• The Kentucky Cow Tippers (UK)
• 'QUEL TEMPS FAIT-IL À PARIS...' (FR & NL)
• Reverse Cowgirls (NL)
• Keith Dunn (US)
• Skiffle Billy Cocktail (NL)
• Hellbilly Hookerpunch (NL)
• Pine Needle Miners (NL)
• Ukelele Zaza (BE)

Entree gratis

Vorig jaar trokken zo’n 10.000 bezoekers vanuit heel Nederland en zelfs van ver voorbij de landsgrenzen naar het festival voor de sfeer én het zowel nationale als internationale programma. Dit jaar maken we het festival nóg groter met een extra vrijdagavond.

Het blijft niet bij ‘bands kijken’ alleen; van je favoriete artiest leren hoe je die te gekke lick speelt? Waarom een banjo net zo rock ’n roll is als een elektrische gitaar? Of wil je gewoon samen het podium overnemen in een kolkende jam? Alles kan tijdens de vele workshops, masterclasses, tentoonstellingen en jamsessies die vast onderdeel van het programma zijn.

Stripverhalen, oftewel comics, zijn ook al jaren onlosmakelijk verbonden met het festival. In navolging van vorig jaar is ook dit keer de Comics Gallery weer in het leven geroepen als presentatieplatform voor verschillende bekende striptekenaars. Neem ook gerust zelf plaats achter de tekentafel of schuif aan bij een tekenworkshop.

Wie hongerig is geworden van alle activiteiten, kan de brullende maag stillen in de foodcourt met verrukkelijke home made hapjes en drankjes. Vervolgens vlieg je zo de bluegrass fair op: een eldorado van kleding, instrumenten en snuisterijen.

 

 

Hallo allemaal.

 

Het is weer tijd voor een kleine up date wat betreft

aankomende zondag 28 februari:
Country Café Concordia in Haastrecht.

 

Na 21 jaar in Leiden en een jaartje
ongewild overgeslagen, strijkt de
Picking Party, georganiseerd door
Adri Richter, nu neer in Haastrecht.
In samenwerking met Country Café
Concordia wordt het aanstaande
zondag vast een onvergetelijke
muzikale happening. Maar liefst
8 akoestische bands geven deze
dag in de theaterzaal van Concordia
acte de presence. Change of Key is
te vinden op hun ‘eigen’ podium
in het Grand Café met gastspeler
Harm van Sleen op pedalsteel gitaar.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om op een aantal aangewezen

plaatsen in het gebouw te jammen. Concordia opent haar deuren om
12.00 uur en vanaf 13.00  begint de muziek. De toegang is geheel
gratis, er is een grote gratis parkeerplaats voor de deur en het
gebouw is rolstoelvriendelijk.

 

Hieronder vindt u het schema van de optredende bands.
13.00-13.40 u  Whiskey Rose                        

13.40-14.20 u  Utrecht Central Station  

14.20-15.00 u  Change of Key

15.00-15.40 u  Gentle Blue                            

15.40-16.20 u  Babes in the Grass                

16.20-17.00 u  Change of Key

17.00-17.40 u  Bont & Bluegrass

17.40-18.20 u  Johannes Bodingius  

18.20-19.00 u  Clover Bluegrass Boys          

19.00-19.40 u  Stringtime + Finale/Afsluiting        


Wij hopen jullie allemaal aanstaande zondag in Haastrecht
te mogen begroeten voor een heerlijk dag vol muziek!

 

Met muzikale groet,

 

Annual Picking Party - Adri Richter

Change of Key – Danielle, Joop & Marijke

                          

 

 

Heavy Clay. 


Heavy clay is een gezellige 6 persoons band van de Groningse klei. De band bestaat uit; 

Eliza Timersma; zang, snaredrum en wasbord. 
René van der Ploeg; zang, gitaar. 
Koenraad Flikkema; contrabas. 
Martin Mendelts; mandoline. 
Fokko Timersma (broer van-); fluit en gitaar. 
Christiaan Afman; banjo, mondharmonica. 

In de huidige bezetting bestaan ze 5 jaar en spelen hoofdzakelijk covers van artiesten uit de folk, bluegrass en Ierse muziek en enkele eigen nummers in de Groningse streektaal. Hun repetitie is een wekelijks feest en dit is in hun optredens terug te zien. Hoofdzakelijk in het noorden van het land spelen ze in een klein circuit van festivals, culturele markten, buurt- en familiefeesten. En 3 oktober bij Countryland. 

Voor liefhebbers van eerder genoemde muziekstijlen willen we zeggen, kom zaterdag de 3e oktober naar Schaapskooi “t Heemhuus” aan de Stroeërschoolweg nr 3 (ingang nr 1) in Stroe. In Stroe zijn we deze keer, we hebben onze ruimte in Voorthuizen verlaten en zijn gegaan voor een knusse en gezellige ruimte in Stroe. 
Wat wel hetzelfde is gebleven is dat de entree gratis is, dat de zaal open is om 18.30, dat we met de opnamen beginnen om 19.00 uur en dat u weer vrienden en kennissen mee mag brengen. Ook is de uitzending op zaterdag de 10e bij VOClokaal / radio Barneveld terug te beluisteren om 19.00 uur. Kom kijken want iedereen is welkom van 19.00 tot +/- 22.00 uur. 
Countryland het radio programma voor Country en Bluegrass muziek, voor meer informatie is te bekijken op www.countryland.nl

 

 

 

 

Zondag 9 augustus Boet'n Deure Streektaalconcert: Bert Hadders & de Nozems

 

Bert Hadders nam in 2014 afscheid als gemeentezanger van de Gemeente Borger - Odoorn met een prachtig eerbetoon Veenkoloniën en de Veenkoloniaalse streektaal met de presentatie van de CD 'De Boskloppertapes,' Deze CD is tot stand gekomen mede dankzij een vondst van tapes van Gradus J. Bosklopper, zeg maar de Alan Lomax uit de veenstreken. Hij zingt onder andere over de gevoelige kant van de kanaalgravers, de jeugd die er niks van bakt en roept door zijn muziek herinneringen op. De nummers leggen bloot wat niet in de geschiedenisboeken staat: de kwetsbaarheid van het leven en dat van veenkolonialen. Bert is bovendien een begenadigd verhalenverteller, met gortdroge humor met pikzwarte ondertoon. De intonatie van zijn stem maakt zijn intro's compleet, muziekstijlen wisselen elkaar af. Van het Dagblad van het Noorden kreeg hij dit jaar voor 'De Boskloppertapes' de Streektaalprijs. Zondag 9 augustus is de dag van Berts wederkomst als zanger naar de gemeente Borger-Odoorn, waar hij samen met Zijn Nozems akoestisch komt spelen.

In het voorprogramma speelt Blauwd. BLAUWD brengt stemmige rootsmuziek met de wortels in het Hollandse veen, met een rauw randje en bluesy romantiek! Liedjes over leven, overleven en de liefde en lust met al haar ins en outs. Nederlands lekker! De BLAUWD-liedjes zijn allen van de hand van Liedjesmaker Jaap Lamfers.

 

De Boet'n Deure concerten kenmerken zich door de gemoedelijke intieme sfeer en er is ruimte genoeg om naar muziek te luisteren. De entree voor de Boet'n Deure concerten is een vrije gift. Zo kun je als bezoeker je waardering voor de muziek in geld laten blijken en kun je geven wat je kunt missen. Wie zeker wil zijn van een zitplaats bij de concerten wordt aangeraden om een tuinstoel of picknickkleedje mee te nemen. Er staan ook enkele stoelen klaar.

 

Het restaurant bij Poolshoogte is open voor een hapje en een drankje en het geluid bij Boet'n Deure wordt verzorgd door All Acoustic. Bij regen worden er enkele regenschermen opgetuigd, want de concerten zijn natuurlijk buiten in het bos, bij Poolshoogte (Exloo/Odoorn) Mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Rabobank Borger -Klenckeland, P de Jong Grond- en Straatwerken en andere sponsoren. Meer info over dit concert en de overige Boet'n Deure concerten vind je via www.boetndeure.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Login
« prev top next »


Alle rechten © Country Noord. Technische realisatie: http://www.brinkhost.nl, 2011